základní část, 26. kolo
08.04.2023 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Liberec konečně zvítězil, doma si poradil se Zlínem

Liberec stejně jako ostravský Baník oslavil ligové vítězství poprvé od začátku února. Na domácím hřišti u řeky Nisy zdolal Zlín, jenž tak v probíhajícím ročníku dál čeká na venkovní výhru. Severočeši se po výsledku 2:1 drží mimo nadstavbovou skupinu o udržení, to Moravané se dál pohybují u dna tabulky.

Všechny tři branky střetnutí padly až ve druhém poločase. V tom prvním pálil nebezpečně jako první hostující Dramé, jeho zakončení z úhlu ale lapil gólman Slovanu Vliegen. Na druhé straně si o něco později pohrál Ghali s bránícím Čanturišvilim, jeho koncovka se ovšem nevměstnala mezi tři tyče. Nebezpečněji střílel Ghaliho spoluhráč Červ, našel však připraveného brankáře Zlínských Rakovana.

Dost blízko skórování byli Moravané po standardní situaci rozehrané Hrubým, na kterou jen těsně nedosáhl naskakující Kozák. Vstřelit branku mohli ale i Severočeši. Ghali obešel Rakovana, jemuž nevyšel výběh z vlastní svatyně, jenže křídelník Slovanu poté místo přihrávky na lépe postavené spoluhráče trestuhodně pálil někam na tribunu.

Po změně stran už se diváci pod Ještědem dočkali přesných zásahů. Projektil Tupty ještě lapil Rakovan, poté ovšem hosté sami nabídli Liberci příležitost ke skórování. Obránce Simerský totiž ve vlastním pokutovém území srazil k zemi Červa a po konzultaci s kolegou u videa nařídil hlavní sudí penaltu, kterou proměnil Rondić.

Slovan svůj náskok navýšil v 86. minutě. Rondić prostrčil balón za defenzivu Zlína na Olatunjiho, jenž se pohyboval na hraně ofsajdu. Rozhodčí nicméně akci pustili, načež forvard domácích prostřelil Rakovana. V nastaveném čase se ale prosadili též Moravané. Na rohový kop Hrubého si naskočil Cedidla, který v souboji viditelně držel Červa, arbitři ovšem faul neviděli a zadák hostů tak mohl hlavičkovat přesně k tyči. Tříbodový zisk Liberce poté po pobídce od Olatunjiho odmítl pojistit Rondić, i tak ale byli po závěrečném hvizdu šťastnější Severočeši.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (2)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
djwenca

druhý gól Liberce dal Olatunji

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele