základní část, 28. kolo
23.04.2023 16:00 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Zbrojovka na severu Čech vyhořela, Liberec výhrou udržel matematickou šanci na elitní šestku

Slovan Liberec doma v rámci 28. kola Fortuna Ligy ovládl střetnutí s brněnskou Zbrojovkou a svého tabulkového konkurenta porazil 3:1. Severočechům se povedl zejména první poločas, ve kterém celku z Moravy nasázeli v rychlém sledu tři branky. Hned dvě z nich měl na svědomí Christian Frýdek, který ve 34. minutě skóroval náramným způsobem do levé šibenice. Brno tak potvrdilo mizernou historickou bilanci z duelů hraných U Nisy, naposledy tam totiž vyhrálo v srpnu roku 2009.

Na severu Čech se střetly týmy, které si od konce zimní přestávky připsaly shodně pouze dvě výhry a propadly se do skupiny o udržení. Slovan však v posledních čtyřech zápasech nepoznal přemožitele a klubu z moravské metropole na vlastním hřišti navíc podlehl naposledy v roce 2009. Brno ale minulý víkend rovněž ukončilo sérii špatných výsledků, když vítěznou premiéru na jeho lavičce prožil Martin Hašek. Zbrojovka také opět spoléhala na nezastavitelného Jakuba Řezníčka, jenž chtěl navázat na trefu z posledního vzájemného střetnutí, které skončilo jednoznačně 3:0.

První vyloženou šanci domácích vymyslel Gigli Ndefe, který na vlastní půli vybojoval míč a po dlouhém sprintu našel přesným centrem nikým nebráněného Ľubomíra Tuptu, tomu se ale střela nepovedla a bránu přestřelil. Ve 23. minutě už domácí mohli slavit úvodní trefu. Brněnský gólman špatně odhadl centr Ahmada Ghaliho, což umožnilo Frýdkovi ze statické pozice otevřít skóre zápasu. Krátce před koncem první půlhodiny hry, se prosadil také Tupta. Ten se po centru z pravé strany šikovně uvolnil a zamířil přesně do odkryté brány. Gólová smršť Liberce pokračovala v 34. minutě. Zpoza velkého vápna přidal svou druhou trefu skvostným způsobem Frýdek. Další branku už Slovan v povedeném poločase nepřidal, do přestávky ale měl míč na svých kopačkách a zaskočenou Zbrojovku k ničemu nepouštěl.

Po snaze Brna o rychlý vstup do druhé půle se iniciativy chopili opět Severočeši. Dvakrát během jedné minuty čelil Victor Olatunji tváří v tvář Martinu Berkovci, v obou případech však uspěl brankář Zbrojovky. V 63. minutě přišla první povedená pasáž týmu z Moravy, kýžené snížení to ale nepřineslo. Nejprve pohotově vyrazil tečovaný pokus brankář Olivier Vliegen, krátce nato pak na poslední chvíli zablokoval střelu Šimona Falty z bezprostřední blízkosti pozorný Dominik Plechatý. Závěr nabídl poklidnější tempo, ve kterém se ještě díky ukázkovému vlastnímu gólu Imada Rondiče podařilo Zbrojovce alespoň snížit.

Liberec si ale i tak připsal tři body a prodloužil sérii neporazitelnosti již na pět utkání. Dobrou formu bude chtít potvrdit ve středu 26. dubna proti Hradci Králové, Zbrojovka bude ve stejný den hostit České Budějovice.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Klusal

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele