základní část, 25. kolo
02.04.2023 16:00 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Ladislav Krejčí (© AFP)

Trefa Řezníčka Spartu od Slavie neodstřihla. Pád Zbrojovky s těžkým srdcem řídil Krejčí

Sparta porazila ve 25. kole FORTUNA:LIGY Zbrojovku Brno 3:1. První branku krátce po odehrané čtvrthodině vsítil hostující kanonýr Jakub Řezníček, jenž v posledních šesti ligových duelech zaznamenal stejný počet branek. Po dalších sedmi odehraných minutách však již byli ve vedení sparťané, na čemž se přesnou hlavičkou podílel odchovanec týmu z moravské metropole Ladislav Krejčí. Ten pak navíc po změně stran centrem přispěl ke gólu Tomáše Wiesnera a výrazným způsobem pomohl Letenským k tabulkovému dotažení se na vedoucí Slavii.

Okolo pražského klubu panovala v posledních týdnech nesmírně pozitivní nálada, což bylo patrné i při pohledu na tribuny. Na stadion se totiž po domluvě s vedením vrátili dosud bojkotující ultras, takže Moravany čekala pekelná atmosféra. Druhý celek soutěže navíc do střetnutí vstupoval jako obrovský favorit, neboť Zbrojovka byla po zimní pauze schopná porážet pouze slezské soupeře. Na domácí vítězství s Baníkem navázala skalpem Opavy, kterou si minulý víkend pozvala k přátelskému zápasu.

Tým z Letné na svého soupeře hned od začátku vletěl a držel ho pod velkým tlakem. V první příležitosti se u volného míče zjevil Wiesner, ten však pomalou střelou nenadělal gólmanovi Martinu Berkovcovi problémy. A tak překvapivě udeřili do té doby pasivní hosté. Po přihrávce Šimona Falty se na hranici ofsajdu zjevil za obranou Řezníček, který přesnou ranou k tyči otevřel skóre.

Hned za tři minuty však bylo srovnáno. Na centr z rohu si nejvýše vyskočil Krejčí, jenž se prosadil nekompromisní hlavičkou. Po další šanci domácích došlo k otočení stavu utkání. Dlouhý centr nedokázala defenziva Brna odpravit, a tak se v blízkosti brány dostal k míči Jan Kuchta, jehož pohotový pokus skončil v síti. Bláznivou desetiminutovku zakončil v úniku Wale Musa Alli, jehož střela sice překonala brankáře, ale orazítkovala pouze tyč.

Druhou půli načala další branka. Výborný centr Krejčího si po lehké teči ve vápně našel na zadní tyči Wiesner, jenž bez problémů dopřál svému týmu dvoubrankové vedení. V 62. minutě se odhodlal k technické střele z hranice šestnáctky Tomáš Čvančara, ale těsně minul. Velkou možnost ke skórování pak ještě zahodil Martin Minčev, když z bezprostřední blízkosti pouze napálil balon do Berkovce.

Zbytek utkání už se dohrál v poklidném tempu, a Sparta tak dostála papírovým předpokladům a tápajícího soupeře porazila. V dalším kole na ni čeká 9. dubna výlet do Pardubic, Zbrojovka o den dříve přivítá Hradec.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (3)

Přidat komentář
Filip236

3:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
anarchochuligan

Pár hodin po nedělním ligovém vítězství sparťanských fotbalistů nad Brnem (3:1) se v oficiálním zápise o utkání objevila nečekaná informace: „O poločasové přestávce vstoupil do kabiny rozhodčích pan Daniel Křetínský v doprovodu hlavního pořadatele. Slušnou formou požádal o vysvětlení dvou herních situací a následně kabinu rozhodčích opustil.“

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/daniel-kretinsky-kabina-rozhodci-sparta-brno.A230402_235131_fotbal_jic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele