základní část, 17. kolo
28.01.2023 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Na úvod šok pro Plzeň. Viktoriáni nestačili na Hradec Králové

Hradci Králové se po přípravných obdobích daří. V létě dokázal na úvod sezony zaskočit Slavii, nyní si z prvního jarního zápasu v Plzni odvezl opět plný počet bodů. Po gólu Chorého sice brzy prohrával, avšak ještě před pauzou srovnal Smrž a ve druhé půli obrat dokonal Pudhorocký.

Na gólovou radost nemuseli po zimní pauze čekat fanoušci v Doosan Areně dlouho. Již po pěti minutách Kalvach z rohového kopu posadil balón přesně na hlavu Tomáše Chorého, jenže otevřel gólový účet utkání. Tentýž hráč mohl ještě během úvodní čtvrthodiny vsítit další dvě branky, Holíkovy ani Kopicovy pobídky ovšem nevyužil. Právě zmíněný Holík také pálil zajímavě technicky, ani on ale nezacílil přesně, stejně jako v pětatřicáté minutě Jemelka.

A tak přišel pro Plzeň trest. Ryneš vyřešil rychlý protiútok přihrávkou na rozběhnutého Vojtěcha Smrže, jehož fantastická střela k vzdálenější tyči utišila před poločasovou přestávkou domácí obecenstvo. To mohlo burácet nedlouho po návratu ze šaten, jenže Mosquera z malého vápna o kousek minul prostor mezi třemi tyčemi.

Potenciální problém pro Votroky přišel po hodině hry. Po souboji s důrazným Chorým zůstal na zemi ležet hostující brankář Reichl, který nakonec musel být vystřídán Pavolem Bajzou. Ten dostal od spoluhráčů nějaký čas na rozkoukání, tlačili totiž právě Hradečtí. Po Jemelkově špatné rozehrávce spálil šanci na zadní tyči číhající Ryneš, lépe si však vedl při své premiéře Petr Pudhorocký. Tomu vyplaval balón na hranici pokutového území, přičemž následná tečovaná střela posily ze Sparty skončila za Staňkovými zády.

Viktoriánům se naopak nadále nedařilo proměňovat své příležitosti, což v úvodu nastavení potvrdil i další debutant Matěj Vydra. I díky skvělému střídajícímu Bajzovi, jenž ještě v sedmé minutě nastavení vyškrábl zajímavou příležitost Durosinmiho, nakonec slavil Hradec Králové nečekané tři body.

Posunul se tak v tabulce i přes nepovedený konec podzimu zpět na čtvrtou příčku, naopak Plzeň může v případě nedělního vítězství Slavie přijít o průběžné vedení v tabulce.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Alan

4:0

Reagovat
deporpepa

2:1 oba góly Choras

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele