základní část, 26. kolo
08.04.2023 19:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Plzeň prohospodařila vedení, výhru nad Jabloncem ale nakonec zařídil Vydra

Po prvním poločase se zdálo, že Plzeň přehraje Jablonec levou zadní. Jenže po hodině hry domácí na čas vypnuli, čehož soupeř ze severu Čech využil, a dvěma brankami otočil skóre. Nakonec však Viktoria ještě zabrala a zápas po divokém průběhu dotáhla do divokého konce.

Na Západočeších zprvu nebylo znát, že prochází těžkým obdobím. Jablonec jasně přehrávali a rozhodně si mohli vypracovat vyšší než jednobrankový náskok. Místo pohodlného dotáhnutí do zdárného konce si nicméně Plzeňští dobře rozehrané střetnutí zkomplikovali. Tribuny ve Štruncových sadech, z nichž se za stavu 1:2 ozýval i pískot, si však nakonec udobřili. Zejména díky dvougólovému Matějovi Vydrovi.

Už v první půli se Viktoria poměrně natrápila na gól. Vše začal Vlkanova, jenž v osmé minutě napálil z ostrého úhlu břevno brány, kterou v tu chvíli brankář hostů Hanuš rozhodně nehájil jistě. Jablonec kontroval za dalších osm minut. Polidar sice svým projektilem nenachytal gólmana domácích Staňka, alespoň však o sobě dal poprvé vědět.

Kolem 20. minuty začal gradovat tlak Plzně. Nejprve se hezky uvolnil Bucha, Chorý ovšem po jeho pobídce trefil Hanuše. Záhy útočník Západočechů po pasu z levé strany zakončoval do tyče. Ve 26. minutě střílel Vlkanova nůžkami nad, o devět minut později hlavičkoval Chorý nepřesně po centru od Sýkory. Až těsně před odchodem do kabin Hanuš kapituloval. Překonal jej Sýkora, který se do meruny parádně opřel zpoza pokutového území.

Po změně stran se však domácím nepovedlo přidat uklidňující branku. A tak přišel v 66. minutě trest. Polidar vrátil balón po odvráceném rohovém kopu zpět do ohně, načež kulatý nesmysl proskákal až za Staňkova záda - 1:1. Severočeši chytili druhý dech. Tři minuty nato musel Staněk vyrazit dalekonosnou ránu Považance, v 74. minutě už ale podruhé inkasoval. Hübschman přesným pasem přenesl hru nalevo, kde Polidar využil podklouznutí Kopice a se štěstím překonal strážce svatyně Viktorie.

Najednou zůstali fanoušci Západočechů opařeni. Naštěstí pro ně ne na dlouho. Tři minuty po druhé trefě Polidara se totiž Holíkův centr odrazil od Havla k Vydrovi, který propálil Hanuše - 2:2. Poté chtěl někdejší forvard anglických klubů Watfordu či Burnley vrátit Plzni vedení. To se mu v 79. minutě ještě nepodařilo, neboť pokus hlavou chytil Hanuš do rukavic. Za další tři minuty už však Vydra využil pobídky od Mosquery a razantní střelou pod břevno rozjásal ještě před chvílí rozčarované příznivce Viktorie.

Jablonec měl opět co dělat, aby zastavoval útoky protivníka. Jednou se mu to zase nepovedlo, nicméně střídající Durosinmi trefil tyč. Navzdory vyčerpání si každopáně Severočeši vypracovali ještě jednu solidní příležitost. Obstřel Sejka ale vyrazil Staněk a Ikaunieks z dorážky netrefil bránu.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele