základní část, 11. kolo
08.10.2022 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Rozehrávka rohu nakrátko se Plzni vyplatila. O výhře rozhodli netradiční střelci

Mistrovská Plzeň se po debaklu v Lize mistrů hledala i v prvním poločase utkání 11. kola Fortuna ligy proti Mladé Boleslavi. Mírnou převahu favorita využil až v 54. minutě Luděk Pernica a dočkal se po téměř roce ligové trefy. V závěru zápasu ještě pojistil domácí vítězství Václav Jemelka. Výhra 2:0 tak zároveň znemožnila konkurenční Slavii dostat se po tomto víkendu na první příčku tabulky.

Viktoria Plzeň se vracela zpět do ligové akce po debaklu v Allianz Areně, kde padla 0:5 s mnichovským Bayernem. Ani v nejvyšší české soutěži ji ovšem nečekal příliš jednoduchý úkol. Mladá Boleslav totiž již čtyři klání v řadě neprohrála a navíc měla mnohem více času na odpočinek. Viktorka ale mohla těžit z výhody domácího prostředí, ve kterém v lize prohrála naposledy v únoru 2021.

Zápas začal opatrně z obou stran, ani jeden tým se do útoku příliš nehnal. Velká komplikace nastala pro svěřence kouče Pavla Hoftycha už v 10. minutě, když kvůli zranění musela střídat útočná zbraň Středočechů Ubong Ekpai. První velké šance se začaly rodit kolem 15. minuty, když nejdříve střelu Jana Kopice vyrazil Jan Šeda a o minutu později vyrážel i ránu z malé vzdálenosti Adama Vlkanovy. Ani v pokročilejší fázi hry si žádný tým nedokázala vytvořit trvalejší tlak, ani výrazněji ohrozit bránu soupeře. Do kabin tak hráči odcházeli za bezbrankového stavu.

Vstup do druhého poločasu už vyšel o poznání lépe viktoriánům, ti jednoznačně dominovali v držení míče, na své šance si ale museli počkat. V 54. minutě totiž sklepnul přetažený centr zpět do předbrankového prostoru Jemelka, míč si následné našel obránce Pernica a nekompromisně zakončil k levé tyči. První gól jako by svěřencům Michala Bílka stačil a rozhodli se ubránit těsné vedení. Míč měla na svých kopačkách stále více Boleslav, ta však hledala cestu přes odolnou obranu domácích těžko. V závěru zápasu si však vítězství dokázali pojistit přece jen Západočeši, když přesnou přihrávku skrze vápno vyslal Erik Jirka a do odkryté brány bez problémů zakončil Jemelka.

Plzeň tak domácí duel zvládla a v české nejvyšší soutěži zůstala neporažená. Oba celky odehrají další ligový zápas 16. října. Bolka svede bitvu se Slavii, Viktorka pak změří síly s Jabloncem.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

4:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
deporpepa

Dominantní výhra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele