základní část, 16. kolo
26.11.2023 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Svědík opět zvýšil hodnotu svých akcií, Havlíkova paráda vyšvihla Slovácko na třetí příčku

Slovácko porazilo v 16. ligovém kole Baník Ostrava 2:0. Slezané tak prodloužili svou nelichotivou sérii, když padli ve čtyřech z posledních pěti soutěžních duelů. Domácí se stejně jako v předchozím utkání na hřišti Plzně mohli spolehnout na ve formě hrajícího Marka Havlíka, jenž nádhernou ranou do horního rohu branky rozhodl o vítězství celku z jihu Moravy. Kouč Martin Svědík, o jehož možném angažování na uvolněné místo v národním týmu se v posledních dnech hojně spekulovalo, tak vyslal směrem k vedení českého fotbalu další pozitivní vzkaz.

Ačkoliv se fotbalové soutěže na dva týdny zastavily z důvodu reprezentační přestávky, díky čemuž Slovácko obvykle mívá klid na práci, tentokrát tomu tak zcela nebylo. Trenér Svědík se totiž objevoval v médiích jako žhavý kandidát na uvolněné místo kouče národního týmu. Charismatický stratég se přesto naplno soustředil na souboj s Baníkem, který pro něj byl dlouhodobě pikantní, jelikož na jeho lavičce v minulosti působil. Tamní angažmá však rozhodně neskončilo dle trenérových představ.

Přestože si Pavel Juroška v předešlém duelu otevřel střelecký účet, v osmé minutě mu opět scházela přesná muška. Ačkoliv pálil z mírného úhlu, mohl jednoznačně zakončit lépe než vysoko nad břevno. Chvíli nato nevyužili hosté dvě příležitosti. Nejprve Abdullahi Tanko nezužitkoval chybu v rozehrávce a následně David Buchta pálil vedle ze solidní pozice.

Tým z Uherského Hradiště za to Baník patřičně potrestal. Míč se dostal na hranici pokutového území, odkud jej nádherně poslal zatočeným pokusem do šibenice Havlík, pro kterého se stali Slezané oblíbenou obětí. Ještě před odchodem do šaten Rigino Cicilia zazdil situaci jeden na jednoho, a domácí se tedy mohli těšit pouze nejtěsnějšímu náskoku.

Slovácko po změně stran chtělo přidat co nejdříve branku jistoty. Obléhání hostů kulminovalo rohovým kopem v 53. minutě. Petr Reinberk při pádu v pokutovém území dokázal ještě odehrát balon, který však pouze orazítkoval břevno. Cicilia napravil svou chybu z konce úvodního dějství a nakonec přece jen zdvojnásobil náskok domácích. Přesným zakončením hlavou nasměroval míč na správnou stranu boční sítě. Baník se v závěrečných minutách soustředil spíše na defenzivní fázi a kontaktní trefě se ani nepřiblížil.

Slovácko tak po působivé výhře ze západu Čech skolilo další ambiciózní celek. V příštím kole se 2. prosince představí v Olomouci, Baník přivítá o den později Plzeň.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (3)

Přidat komentář
kecipep

2:1

Reagovat
Alan

1:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele