základní část, 2. kolo
29.07.2023 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Baník dál čeká na výhru, se Slováckem remizoval bez branek

Po nepovedeném prvním kole se Baník proti Slovácku prezentoval lepším výkonem. Na výhru ale dál čeká. Slezané vyšli v sobotu vpodvečer gólově naprázdno, což platilo také o střelcích soupeře. Utkání, před jehož úvodním hvizdem se Ostravané rozloučili s brankářem Janem Laštůvkou, tak skončilo smírně bez branek.

První minuty tak trochu připomínaly týden starý výkon Baníku v Liberci. Slovácko se totiž dostalo hned do několika slibných příležitostí. Už v první minutě minul Vecheta po přihrávce od Kima jen těsně horní roh brány domácích. Za dalších pět minut protáhl Havlík dalekonosným projektilem gólmana Slezanů Letáčka, jenž balón vytěsnil na rohový kop. V desáté minutě připravil Holzer pozici pro Kima, jenž střelou po zemi těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. A moc nechybělo ani přízemnímu pokusu Petržely z 15. minuty.

Poté už se Ostravané přece jen vzpamatovali. Vědět o sobě dával především Ewerton, na jehož rohový kop si ve 27. minutě naskočil Bitri a následná hlavička se po odrazu od jednoho z bránících hráčů odrazila kousek od tyče do zámezí. Za dalších pět minut se Ewerton šikovně uvonil a vybídl ke skórování Tanka, toho ovšem vychytal brankář Moravanů Heča.

Pět minut po změně stran se Tankovi podařilo rozvlnit síť, gól ovšem kvůli ofsajdu neplatil. V 73. minutě už předsezonní posila Baníku z Varnsdorfu utekla všem v souladu s pravidly, načež jej nezastavil ani Heča. Na Tanka tak zívala prázdná svatyně, jenže tu rychlonohý fotbalista trestuhodně netrefil.

Další špatná zpráva zastihla Slezany v 79. minutě. Bitri nedovoleně srazil k zemi unikajícího Pavla Jurošku a hlavní arbitr usoudil, že tím zamezil brankové příležitosti. Albánský stoper tedy viděl červenou kartu a musel hřiště předčasně opustit. Následná rána Havlíka ze standardní situace zamířila vedle, nepřesně zakončoval v 87. minutě také forvard Baníku Almási. Bezbrankový stav nezlomil ani Blažek, jehož hlavičku z 90. minuty kryl Heča.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
PISTOLERO

1:3

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Lawman

Vypadá to na boj o záchranu. S takovým kádrem ani Klopf či Guardiola nič nesvedou. Nakopávání míče a vpředu to tam samo padne, to není systém.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele