základní část, 17. kolo
13.12.2023 18:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Liberec nenašel v mlhavém Ďolíčku cestu za Jedličku. Klokani obdarovali Panenku remízou

Hráči Bohemians remizovali v 17. kole FORTUNA:LIGY se Slovanem Liberec 0:0 za přítomnosti legendárního Antonína Panenky, který se před výkopem dočkal gratulací ke svým nedávným 75. narozeninám. K dělbě bodů mezi sousedy ze středu tabulky přispěl především brankář Klokanů Martin Jedlička. Kmenový gólman Viktorie Plzeň vychytal v první půli několik střeleckých příležitostí hostů, a připsal si tak čtvrté čisté konto v ligovém ročníku. Závěrečnou půlhodinu mu navíc ulehčil Ahmad Ghali, jenž obdržel za faul loktem druhou žlutou kartu. Severočeši následné oslabení přečkali, díky čemuž zaznamenali osmý soutěžní zápas v řadě bez porážky.

Fotbalisté Bohemky vstupovali do středečního utkání po vysokém přídělu od Slovácka. Klokani tak odmítli poprvé v sezoně zaznamenat tři po sobě jdoucí ligové zápasy bez přemožitele. O nápravu se chtěli pokusit před vlastními fanoušky, kde je ovšem čekal rozjetý Liberec. Ten se o víkendu rozstřílel, když zasypal Zlín pěti góly, čímž prodloužil svou sérii neporazitelnosti již na sedm soutěžních klání v řadě.

S úvodním tlakem nastoupili do duelu domácí, nicméně modrobílým se podařilo každý centr ze strany odvrátit. V první velké šanci se tak v 16. minutě objevil Slovan, když si na letící balon naskočil nehlídaný Marios Pourzitidis. Hlavičku směřující pod břevno však vytěsnil pohotový Jedlička. Liberecká aktivita rostla, ale v koncovce chyběla přesnost. Důkazem toho byla i příležitost Luky Kulenoviće, který se ocitl sám před Jedličkou, avšak tvrdou pumelici poslal pouze do brankářova těla. Gólman "Klokanů" se předvedl i proti ráně Ľubomíra Tupty zpoza vápna. Na hostovi z plzeňské Viktorie ztroskotal také Christian Frýdek, jenž se dostal k dorážce v malém vápně.

Liberečtí na začátku druhé půle pokračovali v aktivní hře. Pumelicí se prezentoval Frýdek, který jen těsně minul levou tyč. Komplikace pro hostující celek přišla v 58. minutě, kdy Ghali obdržel druhou žlutou kartu a musel opustit trávník.

Tlak Slovanu příliš nepolevil, nicméně blízko ke gólu měl v 74. minutě pražský celek. Nejprve si místo ve vápně našel David Puškáč, jeho ránu ovšem vyrazil Hugo Jan Bačkovský a dorážku Martina Hály vykopl z brankové čáry střídající Michal Fukala. V závěru mohl povedenou ranou rozhodnout Adam Jánoš, proti byl však Bačkovský se skvělým zákrokem.

Liberec tak navzdory oslabení udržel na hřišti Bohemians sérii neporazitelnosti. Oba celky čeká další ligové kolo již v sobotu 16. prosince. Slovan změří síly s Pardubicemi, Klokani vyzvou České Budějovice.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Alan

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele