základní část, 21. kolo
17.02.2024 18:00 CET
0 : 2
(0:2)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Plzeň zakončila těžký týden výhrou nad Bohemians. Jedlička se vrátil do Ďolíčku s nulou

Fotbalisté Viktorie Plzeň navázali na úterní vítěznou dohrávku v Ostravě, když ve 21. kole Fortuna ligy porazili Bohemians na jejich hřišti 2:0. Ráz zápasu určila již úvodní čtvrthodina, kdy si Západočeši díky trefám Tomáše Chorého a Pavla Šulce vytvořili klíčový náskok. Klokani stejně jako v posledních dvou domácích kláních před zimní přestávkou nevstřelili ani gól, na rozdíl od bezbrankových remíz s Budějovicemi a Libercem však tentokrát kvůli vyšší produktivitě soupeře odešli bez bodu.

Západočeši naposledy díky Caduovi rozhodli v poslední minutě utkání proti Baníku, a upevnili si tak třetí místo. Neméně velkou radost dělal trenéru Miroslavu Koubkovi bývalý Klokan Martin Jedlička, jenž v úvodních dvou zápasech po návratu z hostování nedostal gól ze hry. Své eso v rukávu by za normálních okolností měli i domácí, jimž proti Hradci Králové zachránil bod nečekaný střelec dvou branek Jan Shejbal, který však tentokrát v nominaci scházel.

Vstup do duelu se více povedl Viktorii. Už v páté minutě získal na polovině hřiště míč Cadu a poslal ho kolmicí doprava nabíhajícímu Chorému, který zacílil na vzdálenější tyč a rozjásal menšinu fanoušků v Ďolíčku. Plzeň pokračovala v nastoleném tempu a za chvíli zvýšila vedení. Jhon Mosquera odcentroval z levé strany na úplně osamoceného Šulce, který umístil balon k levé tyči. Poté se hra přiostřila, což odnesl zraněný Jan Matoušek, jenž musel být střídán. Iniciativu pak převzali Klokani, ovšem svou převahu nedokázali přetavit v gól.

V úvodu druhé půle byli aktivnější domácí, kteří tlačili na bránu viktoriánů a soupeře nepouštěli do žádných příležitostí. Hráčům Bohemians se však v ofenzivě nedařilo, a tak jen marně dobývali uzamčenou Jedličkovu tvrz. Na konci zápasu se Bohemka snažila snížit, a tak otevřela obranu. Díky tomu jí mohl pláchnout Matěj Vydra, jenž se naskytnuté šance trochu lekl a při pokusu oběhnout domácího gólmana mu míč utekl. Hosté ale smutnit nemuseli, protože svůj náskok už nepustili.

Viktoria tak nezaváhala a na západ Čech si odvezla všechny body. Plzeň čeká přesně za týden domácí zápas se Zlínem, Klokani taktéž příští sobotu navštíví Ostravu.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele