základní část, 14. kolo
04.11.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Poslední výhra Hanáků v Jablonci slaví plnoletost. Sigma při remíze doplatila na kiks brankáře

Sigma Olomouc remizovala ve 14. kole Fortuna ligy s Jabloncem 1:1 a její 18leté čekání na výhru na Střelnici trvá. Utkání pro ni nezačalo dobře, když chvíli po úvodním hvizdu selhal brankář Tomáš Digaňa, jenž neudržel v rukou vysoký míč, a přihrál tak na jednoduchý gól Davidu Štěpánkovi. Chyby se ovšem dopustili i Severočeši, když po ztrátě u půlící čáry z přečíslení vyrovnal Lukáš Juliš. Bod Hanáky minimálně na chvíli dostal na třetí příčku, zelenobílí zůstali na barážové pozici.

Olomouci jako by nevyhovovala role favorita a po remíze z Pardubic zapsala nerozhodný výsledek také se Zlínem. V zápase si přitom vypracovala množství šancí, v té asi největší však selhal uzdravený Juliš. Na Andrově stadionu se tak zrodilo jedno z mnoha překvapení minulého kola, přičemž další takové měl na svědomí Jablonec. Severočeši se totiž na hřišti Baníku radovali ze druhé výhry v sezoně, o což se jedinou brankou utkání postaral Jan Chramosta.

Do úvodní šance se po akci Juraje Chvátala dostal Jan Navrátil, z hranice vápna ale jabloneckou bránu přestřelil. Chvíli nato se do příležitosti propracovali také domácí, a to zásluhou Štěpánka, jenž vybojoval faul na středu hřiště. Ze standardky hledal Matěj Polidar hlavičkáře. Míč si sice ze vzduchu sebral brankář Digaňa, ten mu ovšem vypadl z rukou právě před Štěpánka, který pohotovou ranou skóroval. Přímého kopu se dočkala také Olomouc, jenže nadějnou ránu Filipa Zorvana do dolního rohu vyrazil Jan Hanuš a z následné dorážky trestuhodně netrefil odkrytou síť Denis Ventúra. Severočeši byli aktivnější, v 18. minutě ale museli vstřebat krutou ránu. Po chybě Davida Housky na polovině hřiště se Hanáci dostali do přečíslení, které zakončil střelou na zadní tyč Juliš.

Po smršti šancí byli diváci na Střelnici svědky ostré hry, která se přenesla i do druhé půle. Se žlutou kartou hrající Miloš Kratochvíl mohl chvíli před odehranou hodinou děkovat rozhodčímu, že jej po tvrdém zákroku na Jana Vodháněla nechal na trávníku. Olomoucký záložník měl pár minut nato blízko ke gólu, po výborném pasu Zorvana jej ale skvěle vychytal Hanuš. Domácí brankář zůstal poté stejně jako jeho kolega na druhé straně dlouho nezaměstnán, jelikož střely útočníků při snaze rozhodnout míjely cíl. V samotném závěru ovšem zachránil bod Jablonci Hanuš ve spolupráci s Nemanjou Tekijaškim, který po ráně Zorvana vykopnul míč z brankové čáry.

Čekání na výhru v podání Olomouce tak po remíze ze severu Čech narostlo na tři zápasy. V příštím kole přivítá 12. listopadu Slavii, Jablonec se o den dříve představí ve Zlíně.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele