základní část, 8. kolo
17.09.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Fantastický výkon Hanuše povýšil srbský stoper. Podještědské derby vítěze nepoznalo

Fotbalisté Liberce remizovali v osmém kola Fortuna ligy na půdě Jablonce 1:1. Slovan šel za bodovým ziskem v 61. Podještědském derby od úvodního hvizdu a za svůj tlak byl odměněn už v osmé minutě, kdy Ľubomír Tupta proměnil pokutový kop. Hosté mohli v první půli své vedení hned několikrát navýšit, avšak v bráně zelenobílých předváděl místy až heroický výkon Jan Hanuš. Trest za neproměněné šance pak pro hosty přišel v 53. minutě, kdy dělbu bodů zajistil efektním zakončením Nemanja Tekijaški.

Do regionálního derby nevstupoval ani jeden ze severočeských celků v příliš dobré náladě. Hráči Slovanu prohráli oba dva poslední duely, v nichž navíc nevstřelili ani gól. S tím mohla pomoci čerstvá posila z maltské ligy Chidera Okoh, který podle slov skautů připomínal do Sparty odchozího Victora Olatunjiho. Ještě hůře na tom byli domácí, kteří zatím v průběhu nové sezony nezvítězili. Špatnou atmosféru umocnila také slova Radoslava Látala, podle nějž by hráči s nižší psychickou odolností měli raději odejít jinam.

Trvalo to pouhých 40 vteřin, než si hosté vytvořili první slibnou šanci. Ahmad Ghali skvěle podržel míč v rohu hřiště a následnou přihrávkou do vápna připravil obrovskou možnost pro Mohameda Doumbiu. Rodák z Pobřeží slonoviny si balon dobře převzal, následnou přízemní ránu však dokázal zlikvidovat hbitý Hanuš. Další kritický moment přišel pro zelenobílé v osmé minutě, kdy byla za hraní rukou v šestnáctce nařízena penalta pro Liberec. Její exekuce se ujal Tupta, který ji přízemní střelou k pravé tyči suverénně proměnil. Ofenzivní fotbal se hrál i nadále. Pohlednou individuální akcí se blýskl ve 24. minutě gólem posilněný Tupta, jenže svůj pokus z hranice vápna namířil nad. Krátce před odchodem do šaten se stihl ještě vytáhnout Hanuš proti tvrdé střele Luky Kulenoviče.

Jablonecký hrdina pokračoval ve famózním individuálním výkonu i po změně stran, kdy byl včas na zemi proti pokusu Doumbii. Trest za neefektivitu pak přišel pro Slovan v 53. minutě, kdy se po rohovém kopu dostal do akrobatického zakončení Tekijaški, který letící míč fantasticky nasměroval do šibenice. O chvíli později mohlo dojít dokonce k obratu ve skóre, střela Matěje Polidara ale rozvlnila pouze boční síť. Na druhé straně zase pálil k bližší tyči Ghali, nicméně Hanuš udržel skokem k pravé tyči remízový stav.

Podještědské derby tedy stejně jako v jarní části minulé sezony vítěze nenabídlo. Dalším soupeřem Jablonce bude 24. září Hradec Králové, zatímco Liberec o den dříve přivítá Teplice.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele