základní část, 25. kolo
16.03.2024 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Tomáš Ladra (© fkmb.cz)

Boleslav si doma po osmi letech vyšlápla na Olomouc, odpor oslabené Sigmy zlomil John

Mladá Boleslav si odnesla ze souboje 25. kola Fortuna ligy plný počet bodů za výhru 2:1 nad Olomoucí. Hned zkraje první půle se prosadil po pěkné útočné akci Tomáš Ladra, jenž nasměroval Bolku k první domácí výhře nad neoblíbeným soupeřem od roku 2016. Po změně stran se navíc nechal vyloučit Jan Vodháněl. Hosté přesto vyrovnali díky penaltě Lukáše Juliše, z pokutového kopu se naopak mýlil autor prvního gólu Ladra. Středočechy tak posunul na pátou příčku až zásah Solomona Johna.

Jelikož se oba celky nacházely se stejným počtem bodů na hraně nejlepší šestky, bylo jejich vzájemné klání pro zvýšení šance na účast ve skupině o titul naprosto klíčové. Ani jednomu týmu se však vstup do jarní části soutěže příliš nevydařil, neboť dosud shodně zvítězily pouze jednou. Zatímco Boleslav po výhře nad Českými Budějovicemi uhrála minulý víkend v Ďolíčku jen bezbrankovou remízu, Sigma díky dvěma zásahům Juliše porazila Baník.

Na první branku domácích nemuseli mladoboleslavští příznivci dlouho čekat. V polovině osmé minuty vyslal Jakub Fulnek přesný centr na Yusufa. Matúš Macík sice jeho pokus hlavou zastavil, následnou střelu Ladry z velké blízkosti už ale zneškodnit nedokázal. Ve 13. minutě se pak vstříc vyrovnání řítil Martin Pospíšil, skvělé vyběhnutí Petra Mikulce mu však zakončení mezi tři tyče neumožnilo. Ve 20. minutě srovnal po chybě v obraně Juliš, gólovou radost mu ovšem překazilo ofsajdové postavení. Olomouc pak dále tahala za delší konec, první půle už ale další nebezpečné situace nenabídla.

Druhá půle nezačala pro hosty vůbec dobře. Líbivý herní projev a plány Olomouce na srovnání totiž narušilo zbytečné vyloučení Vodháněla, který se po druhé žluté kartě za přerušení akce na půlce hřiště poroučel do sprch. V 59. minutě dostali Hanáci výhodu pokutového kopu po faulu na Ebrimu Singhateha. K jeho zahrání se postavil Juliš a přízemní ranou k pravé tyči poslal míč těsně mimo dosah rukavic Mikulce - 1:1. V 66. minutě měli Středočeši po faulu hostujícího brankáře k dispozici taktéž penaltu. Ladra však na rozdíl od svého olomouckého oponenta nemířil přesně a Macík jeho ránu k levé tyči polapil. Přesně o 10 minut později byla ale situace úplně jiná. John napřáhl z hranice šestnáctky a křižnou střelou poslal Středočechy opět do vedení. V posledních sekundách se síly na hřišti srovnaly, neboť Patrik Žitný byl za tvrdý šlapák vyloučen.

Mladá Boleslav důležitý duel zvládla a získala plný počet bodů. V příštím kole změří 31. března síly se Zlínem, Olomouc přivítá o den dříve Pardubice.

Autor: Livesport.cz / Adam Karmin

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele