základní část, 25. kolo
16.03.2024 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Daniel Fila (© FK Teplice)

Slepené zásahy mladých pušek oživily duel v Teplicích, Slovácku zachránil bod Heča

Fotbalisté Slovácka remizovali ve 25. kole Fortuna ligy na půdě rozjetých Teplic 1:1. Obě branky padly v rychlém sledu už v úvodní čtvrthodině, kdy nejdříve otevřel skóre unikající Pavel Juroška a o minutu později vyrovnal průbojný Daniel Fila. Domácí kanonýr ovšem po změně stran ztroskotal při exekuci pokutového kopu na Milanu Hečovi. Skláři tak neporazili klub z Uherského Hradiště už 10 střetnutí v řadě, ale přerušili alespoň sedmizápasovou sérii porážek.

Jihomoravané z pěti jarních duelů posbírali jen tři body a jejich průběžně čtvrtá příčka byla v ohrožení. Slovácko navíc netrápily jen sportovní neúspěchy, hlasitě se totiž spekulovalo také o jeho neuspokojivé ekonomické situaci. V Teplicích panovala o poznání pozitivnější atmosféra, a to navzdory vysoké prohře ze hřiště Slavie.

I přesto to ale byli právě modrobílí, kteří už v 11. minutě otevřeli střeleckou listinu. Po nákopu Marka Havlíka předvedl sprint přes polovinu hřiště Juroška, jenž si poradil s dotírajícím Štěpánem Chaloupkem a úspěšně zakončil ke vzdálenější tyči. Radost hostů ovšem netrvala ani minutu a ovace vypukly na druhé straně, když se důrazně do vápna prodral Fila, který z úhlu i díky odrazu o tyč srovnal. Na svižný úvod oba celky navázaly aktivní hrou ze strany na stranu, avšak už s minimem větších šancí. Nejvýrazněji vynikla příležitost Roberta Jukla, jehož zakončení zblokovala obrana stejně jako dorážku Daniela Trubače.

Krátce po změně stran se v dobré pozici s míčem za obranou ocitl Mohamed Yasser, nakonec však nedokázal správně zamířit a nastřelil pouze gólmana Heču. Další příležitosti přišly kolem 70. minuty, kdy nejdříve zblokovali obránci střelu Fily z otočky, o chvíli později na druhé straně Richard Ludha vyškrábnul přízemní pokus na vzdálenější tyč od Patrika Blahúta. Rozhodujícího gólu se domácí příznivci nedočkali ani devět minut před koncem, kdy si postavil míč na pokutový puntík sám faulovaný Fila, ránu do středu branky ale zlikvidoval Heča.

Teplice tak sice ztratily body, jejich domácí jarní neporazitelnost však stále trvá. V příštím kole se představí 31. března v Ostravě, Slovácko přivítá o den dříve Slavii.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (4)

Přidat komentář
kecipep

1:3

Reagovat
Alan

0:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
oli9

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele