základní část, 16. kolo
25.11.2023 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Reprezentační pauza zbrzdila teplický rozlet. Práce s mládeží Sklářům tentokrát vynesla bod

Hráči Teplic remizovali v 16. kole Fortuna ligy na domácí půdě s Bohemians 1:1. Severočeši nakročili k bodovému zisku ve 20. minutě, kdy je do vedení poslal svou premiérovou brankou v nejvyšší české soutěži produkt teplické akademie Štěpán Chaloupek. Jeho trefa byla na dlouhou dobu jedinou přesnou, a Severočeši se tak přiblížili třetí výhře v řadě, přičemž o těch dosavadních vždy rozhodli právě odchovanci klubu. V závěru ovšem Klokanům zajistil alespoň bod střídající Matyáš Kozák.

Zápasy Teplic dlouhodobě nabízely drama, které bylo způsobeno minimem gólů. Ve čtyřech posledních duelech Sklářů totiž byla k vidění vždy přesně jedna branka, přičemž dvakrát se Severočeši ocitli na straně poražených, ale dvě nejčerstvější vystoupení skončila jejich výhrami. V obou případech navíc jejich plné bodové zisky vystřelili odchovanci, konkrétně Jan Knapík a Tadeáš Vachoušek. Útok Klokanů rovněž nepůsobil přesvědčivě, a Pražané tak v první polovině soutěže získali jen o bod více.

Úvodní minuty v chladném prostředí AGC Arény Na Stínadlech nabídly šance na obou stranách. Nejprve ranou zpoza šestnáctky do pravé šibenice prověřil gólmana Martina Jedličku záložník Severočechů Filip Havelka. Na druhé straně hrací plochy mohl upravit skóre Erik Prekop. Chytrý výběh a parádní zákrok však předvedl brankář Tomáš Grigar. Aktivnější tepličtí fotbalisté šli do vedení ve 20. minutě, kdy si krásně zakroucený centr od rohového praporku ve vzduchu našel Chaloupek a z bezprostřední blízkosti hlavou rozvlnil síť. V závěru první půle se v pokutovém území po několika odrazech dostal k míči Prekop, v nadějné pozici těsně minul pravou tyč.

Po změně stran se pokračovalo v zajetých kolejích, Tepličtí drželi více balon na svých kopačkách a šancí bylo poskrovnu. V 57. minutě se pokusil gólmana Jedličku překvapit střelou k pravé tyči Havelka, brankář hostujícího celku však předvedl reflexní zákrok. V zápětí se mohli znovu činit Havelka s Chaloupkem. První jmenovaný vyslal zajímavý centr z rohu, který se však druhému aktérovi nepodařilo hlavou usměrnit mezi tři tyče. Hráči Bohemians se postupem času dostávali více do hry a hnali se za vyrovnáním. Kýženého gólu se nakonec Klokani dočkali, když v 87. minutě pěkným dloubáčkem našel Prekop nabíhajícího Martina Hálu. Ten poslal přízemní pas do vápna, kde si jej převzal osamocený Kozák a pohotově zakončil do pravé části branky. Ve druhé minutě nastaveného času mohl o třech bodech pro domácí rozhodnout Robert Jukl, jeho projektilu ale vystavil stopku parádním reflexním zákrokem Jedlička.

Oba týmy se tak po reprezentační přestávce vrátily do ligového kolotoče bodovým ziskem. Teplice se v příštím kole 2. prosince představí v Jablonci, Bohemians tentýž den přivítají Liberec.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

2:0

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele