základní část, 10. kolo
01.10.2023 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bezzubá Slavia pustila Spartu do trháku. Jediný gól v Teplicích umazal zásah videorozhodčího

Slavisté remizovali v 10. kole Fortuna ligy Na Stínadlech s Teplicemi 0:0, a na vedoucí Spartu tak ztrácí dva body. Sešívaní v utkání jasně dominovali, velký problém pro ně nicméně představovala tvorba šancí. Potrestat trápení jejich ofenzivy mohl v závěru prvního dějství mladík Tadeáš Vachoušek, teplický útočník ovšem pohrdnul nařízenou penaltou. Skórovat se naopak podařilo Matěji Juráskovi, jenž patou tečoval pokus Mojmíra Chytila, po více než čtyřminutovém přezkumu situace u videa si však rozhodčí všimli postavení mimo hru. Skláři tak na svém stadionu obrali nejen plzeňskou Viktorku, ale i obě pražská "S".

Červenobílí se pokusili už v průběhu týdne hodit za hlavu nevydařené derby, když v poháru ve velmi obměněné sestavě v klidu vyřadili Kroměříž. Další tečku chtěli udělat také Na Stínadlech, kde ovšem z posledních tří návštěv zvítězili pouze jednou. Teplice v letošní sezoně před svými fanoušky potrápily nejednoho favorita, když obraly o body nejdříve Plzeň a následně také Spartu. Žlutomodré navíc stejně jako při remíze s Letenskými hnal kupředu velmi solidně zaplněný stadion.

Největší zbraní sešívaných byly v úvodu centry z pravé strany, ty však nenacházely cíl, a tak Tomáš Grigar neměl moc práce. Krátce po odehrané půlhodině dostal parádní balon za obranu David Douděra, jenže z první místo zakončení přihrával, což se mu nakonec vymstilo. O chvíli později to po skvělé průnikovce Oscara Dorleyho a přiklepnutí Christose Zafeirise zkusil Conrad Wallem, norský fotbalista ovšem míč netrefil dobře a minul.

V závěru poločasu předvedl tragickou sekvenci hry Lukáš Masopust. Zkušený slávista po vlastním chybném vhazování fauloval ve vápně Mohameda Yassera a rozhodčí přiřkl Teplicím pokutový kop. K tomu se postavil mladičký Vachoušek, nicméně fantastický zákrok předvedl Aleš Mandous.

Po nedovoleném zákroku krajního beka Sklářů měli hosté výhodu přímého kopu, ten však Wallem poslal těsně nad bránu zkušeného Grigara. Další standardku po faulu na střídajícího Chytila rozehrával Masopust, tentokrát Grigar dobře zareagoval na centr ze strany a balon vyrazil. Chytil v nepřehledné situaci dokázal dostat míč do sítě o pár minut později, kvůli teči Juráska, jenž se nacházel v ofsajdovém postavení, se ale skóre neměnilo.

Jan Knapík nebyl v úplném závěru daleko od senzace, centr od rohového praporku ovšem nezužitkoval a Mandousovu branku přestřelil. Poté mohl rozhodnout Chytil, jeho hlavička však také nemířila mezi tři tyče.

Teplice tedy opět ukázaly, že doma na favority umí a obraly o body i poslední tým z velké trojky. V dalším kole se vydají na jih Moravy, kde 7. října změří síly se Slováckem. Slavia o den později zavítá do Liberce.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
_Franklin_

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele