základní část, 25. kolo
16.03.2024 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Dominik Holec (© MFK Karviná)

Suchanův březen Dynamo nad vodou neudržel. Karviná pod vedením Vlka ulovila výhru

Karviná na domácí půdě porazila v záchranářském duelu 25. kola Fortuna ligy České Budějovice 2:1. Hosté se ujali vedení díky brance bývalého hráče Slezanů Jana Suchana, jenž naposledy zazářil dvěma trefami proti Zlínu. Domácí, které vedl po odvolání kouče Juraje Jarábka poprvé v roli hlavního trenéra Lubomír Vlk, však utkání otočili ve svůj prospěch, když poslal Dynamo na dno tabulky v nastaveném čase druhého dějství proměněnou penaltou Alex Iván.

Jihočeši podnikli dalekou cestu do Slezska s jednoznačným cílem, a to zvítězit. S podobným záměrem nicméně vstupovali i do minulého duelu se Zlínem, proti němuž postavil trenér Jiří Lerch velmi ofenzivní jedenáctku, jenže na tři body nakonec nestačily ani dva zásahy Suchana. Ke vzájemnému souboji se upínala také Karviná, která se mohla v případě výhry odpoutat z nelichotivé poslední pozice a zároveň se zbavit role týmu s nejhorší aktuální formou.

Úvodní minuty nabídly vyrovnanou partii ve středu pole, do zakončení se celky dostávaly jen zřídka. Nejprve byl v deváté minutě blízko ke skórování Martin Sladký, jemuž do vápna posunul balon rakouský obránce Vincent Trummer, první jmenovaný však trestuhodně minul. Minela Sladkého nemusela Dynamo dlouho mrzet, ve 20. minutě se totiž po dobrém protiútoku z bezprostřední blízkosti po přihrávce Zdeňka Ondráška prosadil Suchan. Karviné se podařilo rychle odpovědět, když se k odraženému míči v malém vápně dostal Amar Memič.

Aktivnější Karviná hrozila i po změně stran. V 56. minutě se do vápna po samostatné akci dostal Martin Regáli, jenže těsně minul pravou tyč. O 20 minut později měli dvě slepené šance opět domácí. Nejprve ze střední vzdálenosti pálil Andrija Ražnatovič, jehož pokus vyrazil na roh Martin Janáček. Rohového kopu se zhostil Jiří Fleišman, který našel hlavu Martina Doležala, od níž však balon putoval pouze do zámezí. V závěru sudí Jan Všetečka vůbec poprvé v sezoně ukázal na bílý puntík, když po ruce Florenta Pouloloa odpískal penaltu ve prospěch Karviné. Veledůležitého pokutového kopu se ujal Iván, jenž střelou do levé šibenice nedal gólmanovi hostujícího celku šanci.

Karviná tedy dotáhla duel do vítězného konce a oslavila první zisk tří bodů v jarní části ročníku. Zelenobílí po reprezentační pauze zamíří 31. března do Hradce Králové, Jihočeši ve stejný den přivítají Spartu.

Autor: Livesport.cz / Viktor Stojanov

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele