základní část, 13. kolo
28.10.2023 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Červenka se v novém křesle uvedl remízou. Zlín po přestřelce s Boleslaví gólově vystřízlivěl

Zlín vedený novým trenérem Bronislavem Červenkou remizoval ve 13. kole FORTUNA:LIGY na Andrově stadionu se Sigmou Olomouc 0:0. Po předchozí přestřelce s Mladou Boleslaví se Ševci soustředili především na pevnou defenzivu, zatímco Sigma trpělivě vyčkávala na chybu soupeře. Největší příležitost měl na kopačce Lukáš Juliš, pětigólový střelec nicméně na vyběhnuvšího Stanislava Dostála nevyzrál. Hanáci tak zaváhali podruhé v řadě s papírově slabším soupeřem.

Sigma naposledy odmítla posun na třetí příčku a v Pardubicích pouze remizovala. Dlouho to přitom vypadalo, že nedosáhne ani na bod, výkon z východu Čech tak nebyl něčím, na co by Hanáci chtěli dlouho vzpomínat. Uplynulý víkend by nejraději vymazali ze svých pamětí i funkcionáři a hráči Zlína, k jejich smůle je ovšem téměř jisté, že o debaklu 5:9 budou slýchat dlouhá léta. Historii přepisující výsledek stál místo Pavla Vrbu, kterého na lavičce Ševců nahradil exkroměřížský Červenka.

Práci měla jím vybraná jednička Dostál v deváté minutě, kdy z dálky vypálil Filip Zorvan, hráč s číslem 10 na zádech ovšem mířil pouze na střed. Rozruch před bránou hostí způsobil i zkušený stoper Hanáků Vít Beneš, s jeho hlavičkou si nicméně Dostál poradil. První střelecký pokus Zlína si připsal po nahrávce za obranu Vukadin Vukadinovič, napálil však pouze tyč. Tomáš Digaňa o chvíli později chybně rozehrál, čehož nakonec nedokázal využít David Tkáč.

Jako první musel po přestávce zasahovat opět zlínský brankář. Tentokrát to z velké dálky zkusil silnější levačkou univerzál Ondřej Zmrzlý, jenže ani jeho přízemní rána se s úspěchem nesetkala. Krátce nato se k zakončení dostal Zorvan, nenápadná střela ovšem skončila na vzdálenější tyči.

Ani šance Juliše nepřinesla změnu skóre, proti bývalému sparťanovi skvěle vyběhl Dostál. Další příležitost v podobě přímého kopu měl po faulu na Jana Fortelného Zorvan, středopolař Sigmy ovšem pálil vysoko nad. Rozhodnout mohl v závěru utkání Juraj Chvátal, pravý obránce však trefil pouze břevno, následnou dorážku poslal mezi fanoušky Beneš.

Angažování nového trenéra tak přineslo zlepšení a Zlín získal bod. V příštím kole se 4. listopadu představí v Pardubicích, Sigma bude hrát tentýž den v Jablonci.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

4:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele