základní část, 18. kolo
09.12.2023 15:00 CET
5 : 3
(2:1)

Reportáž

Fanoušci Liberce před utkáním se Zlínem (© FC Slovan Liberec)

Zápas Zlína nabídl další úchvatnou přestřelku. Parádní patičkou přispěl k výhře Liberce Pourzitidis

Hráči Slovanu Liberec zvítězili v 18. kole Fortuna ligy nad Zlínem 5:3. Modrobílí skvěle vstoupili do utkání, když na soupeře z druhého konce republiky vlétli a ve 27. minutě vedli už o dvě branky po přesné hlavičce Jana Žambůrka a proměněné penaltě Christiana Frýdka. Hosté sice do konce první půle stihli snížit, nicméně po změně stran přišla gólová nadílka. Modrobílí se prosadili třikrát, přičemž Ševci pouze dvakrát.

Nejhezčím momentem zápasu pak bezpochyby byla efektní patička Mariose Pourzitidise. Už druhý duel Moravanů v sezoně tak nabídl přesně osm branek, k tomu navíc všichni měli v živé paměti porážku 5:9 od Mladé Boleslavi.

Kvůli nepřízni počasí se oba celky chystaly teprve na druhý soutěžní zápas od reprezentační pauzy. Hojně propírané byly především okolnosti v případě odloženého zápasu ve Zlíně, kde se i přes příjezd soupeře ze Slavie kvůli čerstvé nadílce ze soboty na neděli nakonec také nehrálo. Severočeši se nepředstavili na půdě Bohemky, a tak mohli upírat svůj zrak k poslednímu domácímu zápasu podzimní části. V něm chtěli proti Ševcům vylepšit remízu ze srpnového vzájemného duelu.

Tým ze severu Čech se ujal rychlého vedení už v sedmé minutě, kdy po krásné kombinaci na centr Michala Fukaly naskočil talentovaný Žambůrek, jenž vstřelil svůj premiérový gól v soutěži. Zvýšit skóre mohl o chvíli později Luka Kulenovič, nicméně jeho pokus pouze orazítkoval břevno. Zanedlouho byl díky skvělému prvnímu doteku ve vápně poslán k zemi Frýdek, který nakonec z bílého puntíku překonal bezmocného Stanislava Dostála. V závěru poločasu však obrana modrobílých propadla, čehož těžkým volejem na zadní tyč využil David Tkáč.

Po změně stran zkusil z dálky vypálit Tom Slončík, odchovanec týmu z Moravy ale pouze napálil blokujícího protihráče. Hostující fotbalisté ovšem sbírali kartu za kartou, poněvadž většinu nebezpečných protiútoků Liberce řešili faulem. Modrobílí toho dokázali využít krátce po hodině hry, kdy odražený míč ze standardky dostal před bránu kapitán Jan Mikula, po jehož přihrávce patičkou parádně mezi nohama prostrčil míč za brankovou čáru Pourzitidis. O poslední přesný zásah se nejednalo, poněvadž se mezi střelce zapsal také Lukáš Červ, jenž se bez problémů trefil do odkryté brány. V závěru se sice ještě prosadil Joss Didiba, nicméně na něj o chvíli později odpověděl střídající kapitán Michael Rabušic. Úplně poslední slovo měl ovšem tým v černých dresech, který se také dočkal pokutového kopu, jenž panenkovským způsobem proměnil další zkušený útočník Vukadin Vukadinovič.

Slovan tedy doma v lize počtvrté za sebou zvítězil. Nyní jej čeká dohrávka odloženého zápasu s Bohemians, která je na programu 13. prosince. Zlín o tři dny později uzavře podzimní část doma proti Hradci.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele