základní část, 15. kolo
12.11.2023 15:00 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Plzeň doma zase selhala. Slovácko probudilo viktoriány z evropské blaženosti čtyřmi trefami

Viktoria Plzeň selhala v 15. kole Fortuna ligy před vlastními fanoušky podruhé v řadě, když padla se Slováckem vysoko 1:4. Domácí přitom poslal do vedení Tomáš Chorý, který tak navázal na čtvrteční utkání v Konferenční lize, v němž sestřelil Dinamo Záhřeb. Jenže branka Merchase Doskiho nastartovala velký obrat moravského celku, na kterém se mimo jiné podílel dvěma trefami Marek Havlík.

Západočeši byli po vítězství nad Slavií dobře naladěni a pomýšleli na další tříbodový zisk, v jehož případě by se přiblížili pražským "S", figurujícím na prvních dvou příčkách. Soupeřem jim bylo Slovácko, jež v předchozích třech zápasech získalo pouhé dva body, a vzdálilo se tak horním patrům tabulky. V Plzni navíc naposledy dokázalo naplno bodovat v srpnu 2019.

Modrobílí vstoupili do zápasu aktivněji a rychlými útoky usilovali o prolomení domácí defenzivy. První větší šance Západočechů v 17. minutě nicméně zapříčinila, že se z úvodní branky radovali domácí. Chorý zůstal nepohlídaný na malém vápně, kde si našel ideální centr Cadua a hlavou překonal bezmocného gólmana. Krátce po půlhodině hry byli viktoriáni krůček od navýšení vedení. Jana Sýkoru ovšem nejprve v ideální pozici vychytal brankář Milan Heča a následná dorážka Erika Jirky orazítkovala horní tyč. Chvilku před pauzou se před pokutovým územím uvolnil Doski, který utaženou střelou k pravé tyči srovnal stav utkání.

Do druhé půle nastoupili Západočeši jako vyměnění. V prvních minutách si vytvořili hned několik příležitostí a gól z nich nevytěžili jen kvůli perfektním Hečovým zákrokům. V 63. minutě se však neohroženě vydal do pokutového území Pavel Juroška, který po překonání několika obránců přiťukl balon Havlíkovi, jehož rána zaplula do levé šibenice. Juroška si vzápětí připsal i branku, když do odkryté sítě dorazil střelu Milana Petržely. V 72. minutě se navíc znovu prosadil Havlík, který využil obrovského zaváhání v plzeňské rozehrávce a hlavou překonal domácího gólmana.

Slovácko tak po více než měsíci dokázalo opět naplno bodovat. V příštím kole je 26. listopadu čeká domácí souboj s Baníkem Ostrava, Viktoriáni se o den dříve představí v Hradci Králové.

Autor: Livesport.cz / Daniel Kos

Komentáře (5)

Přidat komentář
Alan

3:0

Reagovat
kecipep

1:1

Reagovat
deporpepa

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
DidusIneptus

Vostudy plzeňský!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele