základní část, 22. kolo
24.02.2024 18:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Zlín po náročném trojboji narazil, Ševce na západě Čech rozpáral Mosquera

Fotbalisté Plzně porazili ve 22. kole Fortuna ligy na vlastním hřišti Zlín 3:0. Domácí celek nasměroval vstříc třem bodům krásně zahraným přímým kopem Jhon Mosquera, který si po změně stran připsal také asistenci u prvního zásahu dvougólového Pavla Šulce. Na úspěchu Viktorie měl znovu podíl i Martin Jedlička, jenž v roli nové brankářské jedničky zaznamenal už třetí vychytanou nulu v řadě. Viktoriáni si tak před náročným programem upevnili třetí příčku. Ševci naopak prohráli v jarní části po remíze se Slavií a výhře nad Slováckem teprve podruhé, jejich ztráta na kýžené 13. místo však narostla na pět bodů.

Oba týmy na jaře dosud zasáhly do tří zápasů. Zatímco ten první se jim nevydařil, ve zbylých dvou si připsaly velmi cenné výsledky. V případě Plzně se rovnaly dvěma venkovním výhrám, když Západočeši na poněkud šťastný triumf v Ostravě navázali přesvědčivým skalpem Bohemians. Na druhé straně Zlín sice získal pouze čtyři body, ale pořádně potrápil třeba Slavii.

Ševci v úvodních minutách zaskočili viktoriány svou aktivitou. Největší šance, která z jejich mírné převahy vzešla, byl přímý kop Toma Slončíka, jenž nastřelil zeď. Západočeši poté převzali otěže utkání, i oni si však museli na příležitosti počkat. A to konkrétně do 20. minuty, kdy si na hraně půlkruhu postavil balon k exekuci přímého kopu Mosquera a krásnou ranou k tyči otevřel skóre. Velkou šanci odskočit do dvougólového vedení měli domácí po necelé půlhodině hry, jenže plzeňští útočnící ani natřikrát neprostřelili domácí obranu v čele s brankářem Stanislavem Dostálem. Krátce nato si navedl míč k zakončení Slončík, mířil ale do míst, kam se stihl přemístit gólman Jedlička. V dalších šancích se v závěru první půle vystřídali Mosquera a Lukáš Červ, avšak ani jeden nezakončil nikterak nebezpečně.

Tři minuty po změně stran už byla defenziva hostů krátká na pronikajícího Tomáše Chorého, který naservíroval balon Mosquerovi. Kolumbijci sice střela nesedla, ale připravil tak palebnou pozici z bezprostřední blízkosti pro Šulce, jenž měl jednoduchou práci. Druhá branka i následné střídání aktivního Mosquery značně ubraly na atraktivitě, a přestože Zlín neskládal zbraně, obrana viktoriánů si s jeho snahou bez větší námahy poradila. Z ojedinělé akce naopak Plzeň přidala třetí gól, když po rohu propadl míč do malého vápna na samostatně zakončujícího Šulce.

Západočeši tak pokračovali ve zdánlivě ztracené stíhací jízdě pražského tandemu ziskem všech bodů. V příštím kole se představí 2. března v Pardubicích, Zlín přivítá o den později Baník.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

3:0

Reagovat
deporpepa

1:0

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele