základní část, 20. kolo
10.02.2024 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Tomáš Chorý (© FC Viktoria Plzeň)

Holoubkova boleslavská mise začala vybojovanou remízou v Plzni

Viktoria Plzeň remizovala ve šlágru 20. kola Fortuna ligy s Mladou Boleslaví 1:1. Úvodní branku zápasu, který spíše než pozoruhodné ofenzivní akce nabídl bolestivé osobní souboje, vsítil v 63. minutě Tomáš Chorý. Dobrým výkonem se blýskl také brankář Martin Jedlička, jenž se v zimě vrátil z hostování v Bohemians. Čisté konto ale nakonec neudržel, neboť krátce před koncem zajistil Středočechům bodový zisk proměněnou penaltou Tomáš Ladra.

Před startem jarní části zasáhla Západočechy informace o tom, že Rafiu Durosinmi podstoupil další operaci kolena a sezona pro něj nejspíš skončila. Společně s odchody několika důležitých hráčů tak Plzeňané s nervozitou vyhlíželi duel proti Mladé Boleslavi. Její kádr sice zůstal přes zimu nezměněn, trenérského kormidla se však po konci Marka Kuliče ujal David Holoubek.

Troufalý vstup Bolky do jarní části potvrdil ve 13. minutě díky přesnému centru Vasila Kušeje hlavičkou do břevna Matěj Pulkrab. Viktoria se mohla radovat o čtvrt hodiny později, po nešťastném zásahu Dominika Kostky posílal Chorý pas před odkrytou branku, Matěji Vydrovi však krůček chyběl. V dobrém světle se předvedl také debutant v dresu Plzně Matěj Valenta, jeho perfektně načasovanou průnikovou přihrávku nedokázal proměnit v gól Jan Kopic. Zničehonic se ještě před změnou stran mohl prosadit Brazilec Cadu, ale jeho centr spadl na spojnici břevna a tyče branky Matouše Trmala. Velmi dobře chytal v první půli nováček ve viktoriánském A-týmu Jedlička, což potvrdil v nastaveném čase pohotovým zákrokem proti chytré ráně Vojtěcha Kubisty.

Plzeň prokázala pozici favorita až po hodině hry, tříminutový nápor rezultoval zásluhou pohotové reakce na šťastně odražený míč v gól Chorého. Šanci na pojišťovací trefu měla 12 minut před koncem základní hrací doby další čerstvá plzeňská akvizice v podobě Lukáše Červa, střílená přihrávka Pavla Šulce byla však poněkud příliš prudká. V 87. minutě ovšem naopak svým strážcům unikl Antonín Vaníček, kterého klíčovým dalekonosným pasem našel Yusuf. Jedlička situaci vyřešil pouze za cenu faulu, a tedy pokutového kopu, který k vyrovnání na 1:1 dokázal ranou o tyč proměnit Ladra.

Duel soupeřů z horní poloviny tabulky tedy vyústil v dělbu bodů. Oba celky nyní čeká zápas proti Baníku Ostrava. Plzeň se s ním v dohrávce 17. kola utká již 13. února, Středočeši s ním změří síly o čtyři dny později.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

3-1

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
oli9

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele