Čech a Dočkal jako značky. Jak funguje sportovní marketing v Česku?

Proč je Petr Čech nejvýznamnější českou sportovní značkou? Co marketingově pomohlo návratu Bořka Dočkala do české ligy? Jak se změnila Martina Sáblíková a na co je třeba si dávat pozor na sociálních sítích? Výkonný ředitel agentury Sport Invest Marketing Petr Hercík mluví v rozhovoru pro Eurofotbal o zákulisí českého sportovního marketingu.

Čech: Triumf v Evropské lize by byl nejlepším zakončením kariéry

Pro brankáře Arsenalu Petra Čecha by byl triumf v Evropské lize tou nejlepší možnou tečkou za profesionální kariérou, kterou ukončí po této sezoně. Arsenal s českým gólmanem ve čtvrtek nakročil k postupu mezi nejlepší čtyřku soutěže, poté co v úvodním čtvrtfinále doma porazil Neapol 2:0.

Čech je 11. v anketě o nejlepšího cizince historie Premier League

Brankář Petr Čech skončil jedenáctý v anketě BBC o nejlepšího zahraničního hráče v historii Premier League, která se hraje od roku 1992. V hlasování více než čtvrt milionu fanoušků zvítězil suverénně bývalý francouzský útočník Thierry Henry.

Návrat byl hořkosladký, ale můžeme to doma obrátit, řekl Čech

Návrat do Rennes, kde v roce 2002 po přestupu ze Sparty rozjel zahraniční kariéru, gólmanovi Petru Čechovi zhořkl. Zatímco jeho protějšek v brance bretaňského týmu Tomáš Koubek inkasoval pouze jednou, šestatřicetiletý Čech třikrát. Bývalá dlouholetá opora reprezentace ale věří, že dvougólový deficit může Arsenal doma vymazat.

Čechovi se při losu splnilo přání, po letech se vrátí do Rennes

Brankáři Petru Čechovi se při losu osmifinále Evropské ligy splnil sen. Na závěr kariéry, kterou uzavře po sezoně, se s hráči Arsenalu symbolicky vrátí do Rennes, kam v roce 2002 zamířil ze Sparty na první zahraniční angažmá. Věří, že zvládne souboj s českým gólmanem francouzského klubu Tomášem Koubkem a s "Kanonýry" bude pokračovat v cestě do finále a za vysněným triumfem v soutěži.

Češi v zahraničí: Hladký má za sebou debut, Vaněček kritiku

Brankář Václav Hladký se v minulém týdnu poprvé představil ve skotské lize po přestupu do St. Mirrenu. Tamní Premiership si zahrál premiérově i David Vaněček, který ale schytal za výkon pořádně ostrou kritiku od trenéra Hearts. Ve Španělsku vychytal čisté konto Tomáš Vaclík. To Petr Čech v Anglii i Tomáš Koubek ve Francii dostali od hvězdných soupeřů pořádně zabrat.

The Times: Čecha chce po konci kariéry angažovat Chelsea

Brankář Arsenalu Petr Čech by se po letním ukončení kariéry mohl vrátit do Chelsea, za kterou hrál jedenáct let. Podle britského listu The Times chtějí "Blues" nabídnout své bývalé opoře trenérské angažmá nebo roli ambasadora klubu.

Končícímu Čechovi složili poklonu i Casillas i Courtois

Brankáři Arsenalu Petru Čechovi po oznámení chystaného konce profesionální kariéry složila poklonu celá řada osobností světového fotbalu. Šestatřicetiletého bývalého českého reprezentanta na sociálních sítích ocenili i gólmanští kolegové Iker Casillas nebo Thibaut Courtois.

Nejznámější Čech v Anglii mohl podle Mikloška chytat do čtyřiceti

Bývalý brankář české i československé reprezentace Luděk Mikloško ocenil rozhodnutí Petra Čecha ukončit po sezoně kariéru. Podle něj tak šestatřicetiletý gólman Arsenalu totiž učinil s vědomím, že na nejvyšší úrovni mohl chytat ještě další čtyři roky.

Brankář Čech po sezoně ukončí kariéru

Brankář Arsenalu Petr Čech oznámil, že po této sezoně ukončí kariéru, během které chytal také za Chelsea, Rennes nebo Spartu. Šestatřicetiletému bývalému reprezentantovi v létě vyprší v londýnském klubu smlouva a novou už nepodepíše.

Emery popřel zájem Arsenalu o Navase a zpochybnil setrvání Čecha

Manažer londýnského Arsenalu Unai Emery vyvrátil spekulace médií, že by se Kanonýři snažili získat z Realu Madrid kostarického brankáře Keylora Navase. Emery před zápasem FA Cupu proti Blackpoolu prohlásil, že je spokojený s trojicí gólmanů, které má v klubu momentálně k dispozici.

Brankář Čech půjde po 25 letech na fotbal jako fanoušek

Českým reprezentantům bude v dnešním utkání se Slovenskem přímo v hledišti fandit i brankář Petr Čech, který je se 124 starty rekordmanem národního týmu. Mezinárodní kariéru sice už uzavřel, ale využije krátkého volna v Arsenalu, aby po 25 letech navštívil zápas čistě jako fanoušek.

Čech se po zranění stehna vrátí v Ligovém poháru

Petr Čech se po zranění zadního stehenního svalu vrátí do branky Arsenalu v dnešním utkání 4. kola Ligového poháru proti Blackpoolu. Před zápasem proti soupeři z třetí anglické ligy to novinářům řekl manažer londýnského týmu Unai Emery.

Čech jako pátý fotbalista obdržel státní vyznamenání

Brankář Petr Čech do své bohaté sbírky trofejí přidal i vyznamenání za zásluhy o stát v oblasti sportu. Prezident Miloš Zeman ho vyznamenal na návrh Sněmovny stejně jako lyžařku a snowboardistku Ester Ledeckou. Ze sportovců byli oceněni i tenisté Radek Štěpánek, Petra Kvitová a Helena Suková.

Češi v zahraničí: Necid se poprvé trefil v lize, Čech se zranil

Útočník Tomáš Necid vstřelil první ligový gól za ADO Den Haag v nizozemské lize a navázal tak na dvě trefy z poháru. O poznání horší víkend zažil brankář Petr Čech, který musel střídat kvůli zranění. Tomáš Vaclík v dresu Sevilly byl zase svědkem zřícení tribuny v Eibaru, kde jen díky štěstí nedošlo k vážným zraněním.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele