Zraněný Čech bude podle Emeryho mimo hru dva až tři týdny

Brankář londýnského Arsenalu Petr Čech bude kvůli zranění stehenního svalu chybět svému týmu asi dva až tři týdny. Řekl to trenér "Kanonýrů" Unai Emery. Čech se zranil při odkopu od branky na konci prvního poločasu vítězného ligového utkání s Watfordem a musel přepustit místo na hřišti náhradníkovi Berndu Lenovi.

Čech: Arsenal zapomněl, jak se vyhrávají trofeje. Teď se to zase učíme

S hodně zajímavým, ale vlastně tak trochu logickým tvrzením se vytasil po zápase s Evertonem český brankář Arsenalu Petr Čech. Ten prohlásil, že Gunners podle něj zapomněli, jak se vyhrávají tituly.

Češi v zahraničí: Poprvé se trefil Vydra, Čech překonal tisícovku a Vaclík chytil penaltu

Dva čeští brankáři-legionáři mají za sebou obzvlášť povedený víkend. Petr Čech přispěl k vítězství Arsenalu 2:0 nad Evertonem a zapsal se do dějin Premier League jako první brankář, který dosáhl na 1000 úspěšných zákroků. Tomáš Vaclík ze Sevilly zase zlikvidoval penaltu na hřišti Levante a se spoluhráči mohl oslavit vítězství 6:2. Drobnou oslavu si zaslouží i útočník Matěj Vydra.

Čech si jako první gólman v Premier League připsal 1000 zákroků

Brankář Petr Čech pokořil další z milníků v Premier League. Šestatřicetiletý bývalý český reprezentant si při nedělním vítězství Arsenalu nad Evertonem 2:0 připsal nejen premiérové čisté konto v sezoně, ale hlavně jako první gólman v historii nejslavnější ligové soutěže překonal hranici 1000 zákroků.

Češi v zahraničí: Ondrášek i Papadopulos skórovali v Polsku, Jedlička dostal kuriózní gól

Dva čeští útočníci se prosadili v polské lize. Zdeněk Ondrášek se drží na čele tabulky střelců a Wisle Krakov pomohl k výhře ve šlágru s Lechií Gdaňsk. Prosadil se také další český hroťák Michal Papadopulos z Gliwic. Bláznivý gól dostal na Slovensku český brankář Martin Jedlička ve šlágru, který jeho Dunajská Streda prohrála v Bratislavě se Slovanem.

Petr Čech o Emerym, chybách v Cardiffu i Chelsea

Brankář Arsenalu Petr Čech má za sebou ne zrovna snadné období. V létě mu přibyl nový konkurent Bernd Leno, přesto dokázal pod novým manažerem Unaiem Emerym obhájit místo mezi tyčemi. Se Španělovým herním stylem přišly nové požadavky, co se týkají hry brankáře. A Čech se s nimi trochu pere.

Češi v zahraničí: Ondrášek dál řádí, další kosila zranění

Zdeněk Ondrášek přidal v Polsku šestý gól v sezóně a drží vedení v tabulce střelců. Bořek Dočkal v Americe sice přidal další asistenci, ale pak musel střídat a přijde o reprezentační sraz. Stejně jako brankář Jiří Pavlenka z Brém, který po srážce se soupeřem dokonce skončil v nemocnici. A jak se vedlo ostatním Čechům za hranicemi?

Češi v zahraničí: Ondrášek dál pálí, trefil se i Gebre Selassie

Útočník Zdeněk Ondrášek vede tabulku střelců polské ligy. O víkendu dal už svou pátou branku v sezóně v šestém utkání. V úvodním kole bundesligy zařídil remízu Brém s Hannoverem obránce Theo Gebre Selassie. Trefil se i Filip Novák za turecký Trabzonspor. A dařilo se také českým brankářům v elitních ligách...

Teď už bude líp, věří brankář Čech po první výhře Arsenalu

Brankář Petr Čech si oddychl, že Arsenal v sobotu po obratu porazil West Ham 3:1 a po úvodních dvou porážkách s Manchesterem City a Chelsea v nové sezoně Premier League poprvé bodoval. Bývalý český reprezentační gólman věří, že se tím "Kanonýři" odrazí k lepším výsledkům.

Češi v zahraničí: Dva góly Ondráška a Zlámalovy zákroky

Zdeněk Ondrášek je v Polsku ve formě. Útočník Wisly Krakow vstřelil dvě branky na hřišti Lechu Poznaň. Ve Skotsku se zase zaskvěl brankář Zdeněk Zlámal, který přispěl několika velmi povedenými zákroky k postupu Hearts v ligovém poháru. A jak si vedli další Češi v zahraničí o prodlouženém víkendu?

Čech bude chytat i proti Chelsea, Emery je s ním spokojený

Bývalý reprezentační gólman Petr Čech bude stát v brance Arsenalu i v sobotním zápase druhého kola anglické ligy proti Chelsea. Potvrdil to tmanažer "Kanonýrů" Unai Emery, který je s šestatřicetiletým brankářem spokojený a věří mu i po úvodní prohře 0:2 s Manchesterem City.

Brankáře Čecha se dotkl posměšný tweet Bayeru Leverkusen

Brankáře Arsenalu Petra Čecha se dotklo, že si Bayer Leverkusen na sociálních sítích udělal legraci z jeho chybné rozehrávky v utkání anglické ligy s Manchesterem City. V nevážně míněném postu německý klub doporučil zařadit do sestavy svého bývalého brankáře Bernda Lena, který je v londýnském angažmá od léta Čechovým konkurentem.

Češi v zahraničí: Skórovali útočníci v Polsku i "Ital" Jankto

Jakub Jankto rozhodl utkání Sampdorie Janov v italském poháru jedinou brankou. Střelecky se prosadili i útočníci Zdeněk Ondrášek a Michal Papadopulos v polské lize a že to byly krásné branky. Velký duel chytal brankář Zdeněk Zlámal ve Skotsku, stejně jako Tomáš Vaclík ze španělské Sevilly.

Podle Čecha podal Arsenal výkon, na kterém se dá stavět

Ačkoli hráči Arsenalu vstoupili do sezony porážkou 0:2 s Manchesterem City, podle brankáře Petra Čecha podali výkon, na kterém se dá v budoucnu stavět. Český gólman připustil, že po letní přestavbě, kdy trenér Unai Emery nahradil na lavičce po 22 letech Arséna Wengera, se Kanonýři stále teprve sehrávají.

Lena těší, že se může učit od Čecha, chce ale být jedničkou

Nový brankář Arsenalu Bernd Leno si váží možnosti sbírat zkušenosti od českého gólmana Petra Čecha, ale zároveň na něj nehodlá brát ohledy. Chce udělat vše pro to, aby trenéra Unaie Emeryho přesvědčil, že brankářskou jedničkou má být on a ne o deset let starší Čech.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele