24. kolo
19.02.2012 19:45 CET
3 : 5
(0:1)

Reportáž

Levante UD - Rayo Vallecano 3:5

V nedělním zápase 24. kola mezi týmy Levante a Raya Vallecano padlo hned 8 gólů. Zápas nakonec vyplynul lépe pro hosty, kteří se mohli radovat z výhry 5:3. Levante se tak propadlo na 7. příčku, zatímco Rayo poskočilo na velice dobré 8. místo.

Levante v posledních osmi zápasech nedokázalo ani jednou vyhrát, a tak postupně ztratilo svůj náskok na 4. příčce a začalo se tabulkou propadat. Trenér Juan Ignacio Martínez proto doufal, že se jeho tým v nedělním utkání vzchopí a popadne druhý dech. To se ovšem nestalo, neboť Vallecano podalo velice dobrý výkon a dokráčelo si pro třetí výhru v řadě.

Rayo se dostalo do vedení v 35. minutě, kdy José Movilla našel Lasse Bangouru, který z pozice mírně napravo od brány dokázal prostřelit domácího brankáře Gustava Munuu.

Levante na úvodní gól zareagovalo a vytvořilo si silný tlak, z něhož pět minut po začátku druhého poločasu vyústila vyrovnávací branka. Jorge Pulido totiž v pokutovém území zfauloval Abdelkadera Ghezzala a Barkero se z odpískané penalty nemýlil.

Další vývoj zápasu směřoval k tomu, že Levante brzy přidá druhý gól, jenže to nakonec byli hosté, kteří v rozmezí dvou minut odskočili na dvoubrankový rozdíl. V 61. minutě po roku Pitiho hlavičkoval Costa k levé tyči a ten samý hráč v 63. minutě přidal druhý gól, když Bangoura pronikl k pokutovému území z pravého křídla a on míč poslal do pravého růžku.

Levante se ještě snažilo vyrovnat, ale Ghezzalovi se pouze podařilo nastřelit tyč, a tak to byli opět hosté, kteří zvyšovali již na 4:1. V 70. minutě se totiž zblízka prosadil hlavičkou Bangoura. O osm minut později se domácím podařilo snížit, když se do pravého horního rohu trefil podařenou a přesně mířenou střelou Suaréz. Pátý gól Raya přidal Delibašič, který nahradil Bangouru, když dobře zpracoval přihrávku Pitiho a bez problémů překonal Munuu.

V nastavení padl ještě jeden gól, a to když Pulido v pokutovém území sestřelil Valmira Valda, na což byla zapískána penalta. Tu proměnil Suaréz, který tak zaznamenal svůj druhý gól v zápasu. V posledních sekundách, když Rayo sahalo po šestém gólu, Piti ještě nastřelil tyč. Zápas nakonec skončil vysokým skórem 5:3 pro hosty.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
smazaný uživatel

naproste debilni zapas pro sazkare

Reagovat
smazaný uživatel

vubec se podivej jak hraje rayo venku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele