18. kolo
06.01.2013 19:00 CET
4 : 0
(4:0)

Reportáž

FC Barcelona - Espanyol Barcelona 4:0

Barcelona svůj první ligový zápas v novém roce rozhodla již po půlhodině hry, během které do sítě Espanyolu nasázela hned čtyři góly. Trefil se Xavi, dvakrát Pedro a z penalty také Messi. Pro Espanyol tak šlo o velmi hořké městské derby.

Na lavičce trenéra Barcelony už opět seděl Tito Vilanova, který v předešlých dnech musel podstoupit operaci nádoru. Moc práce ale neměl, protože jeho svěřenci rozhodli zápas velice hladce a rychle. Nejvýraznější postavou zápasu byl Pedro, který dal dva góly a o hattrick ho připravilo pouze dvojité ofsajdové postavení.

Nicméně skóre neotevřel on, ale tvůrce hry Xavi, a to v 10. minutě. Messi našel přihrávkou nalevo volného Iniestu, který s míče doběhl až do pokutového území a od brankové čáry přihrával nazpět před bránu. Tam už byl dlouholetý španělský reprezentant malého vzrůstu připraven a z bezprostřední vzdálenosti se nemýlil.

Tři minuty na to spolu zakombinovali Messi a Fábregas, čímž uvolnili Iniestu, ale toho dokázal vychytat brankář Francisco Casilla. Ten už ale nebyl úspěšný v 15. minutě, kdy Fábregas, stejně jako Iniesta před ním, přihrával zpět před bránu a Pedro byl tím posledním, kdo se míče putujícího do brány dotkl, ačkoli na první pohled se zdálo, že šlo o Messiho gól. Ve 27. minutě vyslal Busquets přesně načasovaným centrem za obranu Pedra, který dokázal elegantně přelobovat vyběhlého Casillu, čímž zařídil svému týmu vedení již 3:0.

A trvalo jen další dvě minuty, než se před Casillou znovu objevil úplně osamocený hráč Barcelony. Tentokrát šlo o Fábregase, který se ale k zakončení nedostal, protože byl v pokutovém území brankářem podražen. Rozhodčí to posoudil jako faul, a tak se kopala penalta, ke které se nepostavil nikdo jiný než Messi. Ten pokutový kop s přehledem proměnil.

Šlo o jeho vůbec první ligový gól v roce 2013, a neboť se mu v loňském roce podařilo nasbírat rekordních 91 zápasů, je velmi pravděpodobné, že toto nebyla jeho letošní gólová derniéra. Byla pro něj jen škoda, že nepřidal žádný další gól v druhém poločase. V tom se totiž Barcelona už nikam nehnala a Espanyol výrazně zlepšil svoji defenzivní činnost. Přesto skončil míč dvakrát v síti Espanyolu, ale góly nebyly uznány kvůli ofsajdu. Pod oba se mohl podepsat Pedro, ale rozhodčí mu nedovolili svými výroky zkompletovat hattrick.

V prvním případě, kdy Messi přihrával Pedrovi, viděli rozhodčí jako důvod k odpískání ofsajdu přeskočení míče Fábregase, v druhém případě už o ofsajdu nemohlo být pochyb. Espanyol si za celý zápas vytvořil jedinou vyloženou šanci, ve které se ocitl Juan Albin, ale Víctor Valdés si s jeho zakončením dokázal poradit. Messi ještě dokázal z přímého kopu rozezvonit tyč, ale to bylo vše, a tak skončil zápas 4:0 pro domácí. Barcelony tedy stále vévodí tabulce a na Real Madrid si nadále drží náskok šestnácti bodů.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Espanyol je bež šance Barcelona im navali 3:0 a to budu radi

Reagovat
smazaný uživatel

5-0 a la manita

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
freakmarena19

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Derby má úplně jinou atmosféru a charakter, zápas je bez vždy bez favorita! My máme zatím neskutečnou sezónu a i jiné okolnosti,jako potíže Realu s výsledky a zraněními nám zatím silně nahrávají,bojím se ale ,že to může být zrádné.Zatím jsem sice náznaky uspokojení hráčů neviděl,ale právě derby po vánoční přestávce může být problematické. Snad se tak nestane - Visca el Barca!

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Robík

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Messi jak jinak než z penalty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

mesi v této sezoně 27 golů a toto byl teprv druhý gol z penalty tak nevim na co ty přiblblé řeči

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

závisť

Reagovat
smazaný uživatel

Messi je lama a kdybi hrál v italii nebo anglii má golů asi jak Pato

Reagovat
Pharrell

??? Jestli je Messi lama tak co jsi potom ty?

Reagovat
Pharrell

On toho dokázal za svoji dosavadní kariéru hodně na rozdíl od těch mnoha dalších promarněných talentů !

Reagovat
smazaný uživatel

Jdi zpátky brečet do postele

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

krásná výhra a hlavně Pedríííítoooo !!!!!!!!!!!!!! tohle byl jeho zápas

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/xwiz2l_barcelona-espanyol-highlights-hd-06-01-2013_sport?start=0#.UOvKquTxnD4

Tak Pedro byl o hattrick určitě ochuzen, ten jeden gól z ofsajdu ve druhé půli měl platit. Jinak ale Barcelona

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele