22. kolo
28.01.2024 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Ante Budimir (© AFP)

Romerův raketový vlet do A-týmu odnesla i Osasuna. Kontrovat dokázal Budimir

Fotbalisté Sevilly předvedli ve 22. kole LaLigy další nevýrazný výkon a s Osasunou pouze remizovali 1:1. Světlou výjimkou jejich hry byl 23letý Isaac Romero, jenž se v A-týmu Andalusanů představil teprve popáté, avšak ve 24. minutě zaznamenal již svůj čtvrtý gól. Jeho krásná individuální akce ale plný bodový zisk nepřinesla, jelikož po změně stran srovnal elitní kanonýr hostů Ante Budimir, který se radoval už z 10. ligové branky v sezoně.

Obavy fanoušků Sevilly z toho, že jejich oblíbený celek poprvé ve 21. století sestoupí, se začaly stupňovat. Andalusané se před startem kola nacházeli na 17. příčce, tedy jen bod od sestupového pásma, přičemž v lize prohráli čtyřikrát v řadě. Po pětigólovém debaklu od Girony si nespravili chuť ani ve španělském poháru, kde vypadli ve čtvrtfinále s Atlétikem Madrid. Na jejich hřiště navíc přijela Osasuna, jež z předešlých šesti ligových střetnutí padla jen jednou.

Tým z Pamplony ale mohl inkasovat už v páté minutě, když se do obrovské šance probojoval Romero, jeho technickou střelu na zadní tyč však skvěle vyrazil Sergio Herrera. O necelých 20 minut později se ovšem mladý Španěl trefy přece jen dočkal. V pokutovém území si zpracoval míč na prsa, kličkou obešel protihráče a přesnou placírkou rozvlnil síť. Po půlhodině hry zahrozila poprvé i Osasuna, dalekonosný projektil od Moie Gómeze však u levé tyče zneškodnil Orjan Nyland.

Po změně stran už se hosté prosadili. V 55. minutě se prodloužený rohový kop dostal až na zadní tyč k Davidu Garcíovi, jehož následnou střelu tečoval za záda bezmocného Nylanda Budimir. Nabitý program se na Andalusanech velmi pravděpodobně podepsal, neboť ve druhém dějství nebyli ani po inkasované brance aktivní a zároveň nebezpeční směrem dopředu. Jejich trápení podtrhl v 84. minutě tvrdým faulem Suso, jenž sice nejprve viděl žlutou kartu, po komunikaci s videorozhodčím jej však hlavní sudí vyloučil. V závěru se hrdinou domácích mohl stát Sergio Ramos, který ale pokusem z hranice velkého vápna na Herreru nevyzrál.

Sevilla tak sice prolomila ligovou sérii proher, nicméně doma získala jen bod. V příštím kole se 5. února střetne s Vallecanem, Osasuna změří 31. ledna síly s Barcelonou.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele