6. kolo
17.09.2011 19:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

OGC Nice - AC Ajaccio 3:0

Svoje první vítězství v sezóně slavili po jasné výhře 3:0 nad nováčkem soutěže Ajacciem fotbalisté Nice. Odpoutali se tak ze sestupového pásma a v tabulce za sebe poslali právě svého soupeře. Dvě branky v utkání zařídil Luciano Monzón, který byl neomylný při zahrávání penalt, v 89. minutě se pak stačil trefit i Civelli.

V 7. minutě si vytvořilo první vážnější šanci Nice. Mounier si hezky předkopl míč dopředu, přihrávkou vybídl ke skórování Pentecoteho, jenže ten z první zamířil jen vedle. Na druhé straně zakládal další šanci Cavalli, který do středu přihrál volnému Mostefaovi, ten si balón dobře zpracoval, jeho přízemní střelu však lapil gólman Ospina.

Osm minut před koncem se dostal do dobré pozice Mouloungui, jehož pěkně našel centr Monzóna, ajacciojský brankář Ochoa však dobře zasáhl. Už už se oba týmy chystaly do kabin, když v tom sudí Fautrel nařídil pokutový kop za Cavalliho hraní rukou. Tahle situace ale měla dohru, Cavalli totiž po červené kartě odešel předčasně pod sprchy.

Monzón si s penaltou neporadil úplně nejlépe, jelikož Ochoa mu jeho směr vystihl, přesto balón pod jeho tělem proletěl do sítě. Ve druhém dějství bylo OGC jasně lepším týmem. Nejprve Digard hezky unikl jednomu z obránců, přihrál Moulounguiovi, ten ovšem svou šancí pohrdl a Ochoau ani neohrozil.

Hostující svatyni následně ohrozil i náhradník G. Abraham, střílel ale mimo, o tři minuty později Meriem nacentroval na Moulounguia, který ještě stačil sklepnout pro Mouniera, ani ten se ale pyšnit dobrou muškou nemohl. Nice nakonec ke vstřelení druhé branky musela pomoci opět penalta.

V 87. minutě si v šestnáctce Pierazzi nepočínal podle fotbalových pravidel, rozhodčí Fautrel opět položil svou pravici směrem k bílému puntíku, Monzón si na něj postavil merunu a z něho zvyšoval na 2:0. Tři body ještě o dvě minuty později pečetil Civelli, jenž do brány hlavou usměrnil centr Meriema.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele