8. kolo
25.09.2011 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Stade Brestois - AC Ajaccio 1:1

Zápas bez favorita nakonec skončil očekávanou remízou, pro Brest, stále čekající na výhru, už šestou z osmi zápasů. Oba týmy tak zůstávají v tabulce pod zónou zajišťující účast v L1 i následující rok, mají shodně po šesti bodech, stejně jako díky lepšímu skóre výše umístění Valenciennes s Nice. Pro hosty z Ajaccia je pozitivní alespoň to, že konečně předali 'žezlo' nejhůře bránícího týmu děravému Sochaux..

Utkání v Brestu bylo remízovým zápasem se vším všudy, oba celky sehrály vyrovnanou partii a konečné skóre určily dva rychle po sobě jdoucí góly přibližně po hodině hry. Za domácí se mezi střelce zapsal (letos už potřetí) talentovaný Nolan Roux, hosty svým vůbec prvním zásahem v sezoně spasil Richard Socrier.

Ajaccio začalo utkání o něco aktivněji. Jako první ohrozil domácího brankáře Mehdi Mostefa, který si naskočil na Sammaritanův roh, ale branku přestřelil. Strážce svatyně Brestois Steeve Elana se potom parádně vyznamenal při střele Christiana Kinkely; konžský záložník vyslal z pravého rohu velkého vápna razantní křížnou střelu pod víku, ale Elana efektním skokem ukryl míč v náručí. Do první šance Brestu se následně dostal český legionář Lička, který přelstil chybujícího obránce Jacksona Mendyho, ale následně nedokázal usměrnit míč pod břevno Ochoovy branky. Festival poločasových příležitostí uzavřel opět Kinkela, nicméně i ten poslal svůj pokus nad břevno. Do šaten se tak oba týmy rozešly za bezbrankového stavu.

Po přestávce se aktivity ujal Brest a byl za to odměněn vedoucím gólem. Mario Lička, který odehrál velmi slušné utkání, přinutil Carla Medjaniho odehrát na rohový kop, který následně rozehrál přímo na hlavu Nolana Rouxe, který se z hranice malého vápna nemýlil - 1:0.

Domácí se však z vedení neradovali příliš dlouho. O pouhých pět minut později vyrobil hrubku levý bek Tripy Makonda, když přihrál Socrierovi do šance a korsický útočník chytře přehodil Elanu v bráně domácích - 1:1.

S blížícím se závěrem utkání se Brest snažil strhnout na svoji stranu premiérovou výhru v sezoně. Lesoimierovi se podařilo proniknout do vápna, ale brankář Ochoa pohotovým zákrokem znemožnil domácímu záložníkovi poslat svůj tým do vedení. A když se s úspěchem nesetkal ani pokus Romaina Poyeta, který sice směřoval do sítě, ale díky Mendyho zásahu skončil pouze rohovým kopem, skončilo utkání pro oba celky nic neřešící remízou.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

remíza -2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele