5. kolo
14.09.2013 20:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Valenciennes FC - AS Saint-Étienne 1:3

Mizérie fotbalistů Valenciennes pokračuje. Sice po třech zápasech konečně dokázali vsítit branku, musela jim k tomu ale dopomoci penalta, která navíc v 80. minutě už vlastně o ničem nerozhodla. Les Verts si na severu Francie hráli svou hru a především díky dvěma zásahům Benjamina Corgneta odváží domů zasloužené tři body.

Je pravda, že ASSE výrazně pomohlo vedení ze 17. minuty. Ghoulam unikl po levé straně, nacentroval do ohně, kde se do situace zamíchal brankář Penneteau. Bohužel pro něj míč jaksi nezkrotil podle svých představ, takže Corgnet, letní posila z Lorientu, mohl načít účet. Ghoulam se mimochodem po svém trucování objevil v sestavě poprvé.

Ostatně i s ním si premiéru za St. Étienne prožil Erdinc. Vepředu si zahrál s Hamoumou a s Corgnetem a docela to hostům v tomhle složení šlapalo. Prvně jmenovaný se ovšem často snažil hrát na sebe a to týmu rozhodně nepřispívalo. A protože domácí si v první půli nevytvořili zhola nic, byl Corgnet vůbec jediným, kdo vystřelil na bránu.

Do druhého dějství St. Étienne vstoupilo opět skvěle. Už po třech minutách Clément vybojoval míč ve středu, předal ho Hamoumovi, který si ještě poradil s jedním z obránců a parádní pumelicí překonal bezmocného Penneteaua. Poslední hřebíček do rakve domácího celku zasadil v 54. minutě znovu Corgnet.

Musí však především poděkovat Hamoumovi, jenž celou akci vymyslel, Penneteau poté na jeho střelu již reagovat nohou nedokázal. Pro hostujícího útočníka to byl mimochodem dvougólový zápis po téměř dvou letech. Naposledy dokázal dvakrát skórovat ještě v dresu Dijonu proti Montpellieru.

Až po hodině hry se VAFC propracoval k prvnímu pokusu mezi tři tyče. Postaral se o něj Le Tallec z přímého kopu, Ruffier ovšem míč vyrazil kolem tyčky do bezpečí. O pár chvil později mohl zacílit i Erdinc, po Tabanouově centru však hlavou rozezvonil tyčku. Domácí se prosadili až v 80. minutě.

Za rozhodnutého stavu nařídil rozhodčí Kalt pokutový kop za hraní rukou od Bayala ve vápně. Ruffier sice vystihl směr, Meliksonovi se přesto podařilo rozvlnit síť. Valenciennes zkrátka na St. Étienne neumí. Byla to pro něj historicky 33. porážka, nikdo jiný nad ním tolikrát nikdy nezvítězil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
El Fáňos

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele