9. kolo
05.10.2013 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Valenciennes FC - Stade Reims 1:1

Valenciennes by sice radši bralo výhru, ale ani remízou 1:1 zřejmě v Normandii nepohrdnou - získali totiž teprve čtvrtý bod v probíhající sezoně. Remeš sice udržela osmizápasovou neporazitelnost, ale s šestou (!) remízou v řadě nejspíš nebudou svěřenci Huberta Fourniera tak úplně spokojeni - zvlášť když domácí vyrovnávali až v samém závěru.

Ač se to vzhledem k tomu, jak suverénně drtilo Valenciennes své protivníky na domácím hřišti ještě loni touto dobou, může zdát extrémně nepravděpodobné, dnes to byla zkrátka Remeš, kdo se musel potýkat s nálepkou (byť skutečně pouze lehkého) favorita. Strašidelnou sezonu Les Athéniens podtrhl ve 30. minutě vedoucím gólem hostující Prince Oniangué, a když už to vypadalo, že divákům na Stade du Hainaut zbydou jen oči pro pláč, přišlo vysvobození v podobě vyrovnávací trefy Eloge Enzy Yamissiho. Kouč Daniel Sanchez si určitě oddechnul - předtím jeho svěřenci prohráli sedmkrát v řadě.

Nulové sebevědomí bylo na domácích hodně znát - naopak hosté se uvedli nebezpečnou ránou Nicolase de Prévilleho, která se jen těsně nevešla mezi tři tyče, které hájil Nicolas Penneteau. Také Oniangué ve své první šanci pálil nad břevno, brzy však své zaváhání napravil - jeho gólová hlavička po Ayitého centru byla ostrá a přesná a nedala veteránovi ve valencienneské bráně žádnou šanci.

K téměř okamžitému vyrovnání byl blízko Opa Nguette, ale narazil na zeď v podobě gólmana Kossi Agassy; ten se vytáhl i proti střele Christophe Bahébecka. Valenciennes po inkasované brance ožilo a po hodině hry to byl opět Bahébeck, kdo měl prsty v další šanci - jeho centr sice našel Dosseviho, ale v cestě stál opět pozorný Agassa, který si poradil i s následujícím rohovým kopem.

V této fázi zápasu už byli domácí dominantním týmem na hřišti, ale tožský gólman se zdál neprůstřelný; jeho další chvíle přišla poté, co Dossevi našel přesným pasem Le Talleca, s jehož hlavičkou si Agassa zkušeně poradil. Remeš mohla následně z ojedinělé šance pojistit vedení, ale Albaekovu ránu po Ghilasově efektním přiťuknutí patičkou zlikvidoval skvělým zákrokem Penneteau, a to se nakonec ukázalo jako klíčové: Yamissiho přesné zakončení po povedené týmové akci tak znamenalo důležitý bod.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele