16. kolo
01.12.2021 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Seko Fofana (© AFP)

Lehce nervózní zápas mezi Clermontem a Lens skončil remízou

Rozhodčí Delerue rozdal celkem devět žlutých a jednu červenou kartou, kterou uviděl až v závěrečné desetiminutovce Yadaly Diaby, takže na výsledek oslabení domácích už nemělo vliv. Díky tomu se po šestnácti utkáních nacházejí o bod před barážovou příčku, zatímco Racingu po stejném počtu kol patří pátá pozice.

První zaznamenáníhodný pokus si na konto připsal v závěru úvodní desetiminutovky hostující Seko Fofana, který se ovšem teprve zastřeloval. V minutě dvanácté už mohl slavit, jelikož jeho střílený centr před bránu smolně nasměroval za záda vlastního brankáře třiatřicetiletý záložník Johan Gastien - 0:1.Většinu na téměř vyprodaném Stade Gabriel Montpied tím příliš nepotěšil.

Následně předvedl dobrou práci s míčem Florian Sotoca, jenže prostor mezi třemi tyčemi mu byl malý. Na další gól se tedy muselo čekat až do 41. minuty. Centr Akima Zedadky z pravé strany Jean-Louis Leca poněkud podcenil, díky čemuž hlavou skóroval Yohann Magnin - 1:1. Jenže hned po startu druhého dějství si hosté vzali vedení zpět.

Přihrávku od Jonathana Clausse dva metry za penaltový puntík uklidil placírkou pravé nohy do sítě Seko Fofana - 1:2. S vyrovnáním se pokusil přispěchat Vital N’Simba, jenže strážce svatyně kulatý předmět za čáru nepustil. Druhá konfrontace obou borců skončila rozezvučenou brankovou konstrukcí. Velká škoda pro Les Lanciers.

Konečný stav se na ukazateli skóre zrodil v 65. minutě. Jodel Dossou přihrál Mohamedu Bayovi, který se musel pro balon malinko vracet, jenže protože mu defenziva nevěnovala pražádnou pozornost, mohl vyrovnat na 2:2, což potvrdil i videorozhodčí. Za šest minut hlavičkoval Fofana kousek nad. Yadaly Diaby v tomto mači debutoval v Ligue 1, jenže na hrací ploše strávil pouhých dvacet minut.

Pro jeho ostrý faul na Jonathana Gradita totiž neměl Amaury Delerue pražádné pochopení a poslal skvadru Pascala Gastiena do deseti. Jenže hosté ze severu Francie už si žádnou příležitost vytvořit nedokázali. A tak musí doufat, že se podaří uhrát dobrý výsledek i o víkendu proti PSG. Clermont pocestuje do Montpellieru.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele