5. kolo
11.09.2021 17:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Idrissa Gueye (© AFP)

PSG i bez Messiho rozdrtilo Clermont

Paris Saint-Germain žádné překvapení nedovolilo a nováčka z Clermontu vyprovodilo výpraskem 4:0. Chyběl Argentinec Lionel Messi, který dostal po reprezentační přestávce oddych, zato si ale svojí premiéru odbyl italský mistr Evropy brankář Gigi Donnarumma. Hosté ho ale příliš neprověřili. Svěřenci trenéra Pochettina se tak vítězně naladili na utkání Ligy mistrů v Bruggách, které je na programu už ve středu.

O vítězství Pařížanů nad Clermontem pochyboval jen málokdo. Hlavní favorit na titul dosud nezaváhal a stoprocentní bilanci drží i po sobotě. Trenér Maurizio Pochettino se musel obejít bez svého nejblyštivějšího drahokamu Lionela Messiho ale i Neymara nebo Di Maríi, všichni dostali po reprezentačním srazu volno. Do branky se místo Keylora Navase postavil Gianluigi Donnarumma, poprvé od svého příchodu z AC Milán.

Pařížané si vytvořili první velkou šanci po jedenácti minutách, po náběhu za obranu hlavičkoval z nebezpečné pozice Marquinhos a brankář Desmas schoval balón v rukavicích. Za dalších devět minut už ale domácí vedli 1:0. K odraženému balónu se dostal Ander Herrera a hlavou rozvlnil síť. Převaha PSG pokračovala, ale na útočný výlet se dostali i hosté. Kousek za šestnáctkou se dostal ke střele Allevinah, ale Donnarumovu branku minul. Na druhé straně se Mbappé uvolnil v souboji jeden na jednoho a z jeho přihrávky vytěžil druhý gól Ander Herrera - 2:0. Takový výsledek Paříži stačil. Před koncem prvního poločasu si připsal první úspěšný zákrok Donnarumma.

Každopádně i po změně stran padaly branky a to jen do hostující sítě. V 55. minutě uprchl obraně Clermontu Kylian Mbappé, zbavil se i brankáře Desmase a střelou do prázdné branky zakončil. Útočník Mbappé byl k neudržení, po další skvělé individuální akci vstřelil na zadní tyči čtvrtý gól Idrissa Gueye. Do konce utkání zbývala půlhodina a o výsledku bylo již dávno rozhodnuto. Dalších branek byl Clermont ušetřen, ale i tak má konečný stav pro hosty nemilou podobu.

Clermont se snažil alespoň o čestný úspěch, ale přes defenzívu PSG se prosazoval velmi obtížně. A když už obrana favorita povolila, byl na místě Donnarumma. PSG získalo další tři body a jako jediný tým z celé Ligue 1 zůstává stoprocentní. Clermontu patří i přes porážku průběžné páté místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Už dal ten krpatý trpaslík gól?

Reagovat
Kejza

ahoj, bystrý člověk může ze seznamu hráčů, kteří nastoupili, vyčíst, že nebyl na hřišti, tudíž se o gól pokoušet nemohl

Reagovat
smazaný uživatel

Na CR7 nemá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele