18. kolo
11.01.2023 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Quentin Merlin (© AFP)

Nantes vydržel entuziasmus jen do pauzy. Lovren načal nedokončený byznys čistým kontem

Hráči Nantes remizovali v 18. kole francouzské Ligue 1 s Lyonem 0:0, přestože v roli outsidera sahali po vítězství. Zejména v první půli se totiž dostali k mnoha gólovým příležitostem, bohužel pro ně však prokázali, že jejich ofenziva patří v tomto ročníku k těm nejhorším. I díky střelecké mizérii soupeře tak svůj návrat do dresu Les Gones, jenž sám na sociálních sítích označil za "nedokončený byznys", oslavil stoper Dejan Lovren nulou na kontě inkasovaných branek.

Loňská úspěšná sezona Nantes byla zapomenuta. Letošní ročník totiž pro Kanárky spíš než boj o pohárové příčky přinášel strach o setrvání v nejvyšší soutěži. Momentálně se ovšem vezli na vlně tří zápasů v řadě bez porážky a v případě úspěchu by se výrazně přiblížili středu tabulky. V její horní polovině se nacházel soupeř z Lyonu, průběžná osmá příčka pro něj nicméně byla zklamáním. To se dalo říci také o výsledku z předchozího ligového duelu, v němž doma nestačil na Clermont.

Zapomenout na předešlý nezdar Les Gones mohl dát ukázkovým způsobem Thiago Mendes, který již ve čtvrté minutě orazítkoval z přímého kopu břevno. Mimo to však úvod patřil spíše domácím, Kanárci se přes strany nebojácně hnali kupedu. V 10. minutě mohl snahu Nantes odměnit brankou Mostafa Mohamed, z úrovně penalty ovšem nikým nehlídaný přestřelil. Následně drželi míč hosté, kromě neuznaného gólu ze 24. minuty poté, co si Alexandre Lacazette pomohl faulem, si však žádnou příležitost nevypracovali. Zato protiútoky žlutozelených přinášely hrozbu, jejich koncovka už ale nikoliv. Největší šanci první půle zahodil prchající 71násobný reprezentant Francie Moussa Sissoko trefením brankáře zblízka.

Druhé dějství mohlo brzy přinést úvodní branku hostů, a to impozantní trefou ze střední vzdálenosti, tentokrát však Lacazetta skvěle vychytal Alban Lafont. Poločasový proslov Laurenta Blanca musel na jeho svěřence zabrat, po výměně stran totiž sami hráli jako vyměnění. Sebevědomou kombinací nepustili domácí ke slovu, sami však fanouškům pohled na gólové šance nenabídli. Až ve 74. minutě mohl Lyonu ulehčit život sudí odpískáním penalty, pád Lacazetta ale ani po konzultaci s videorozhodčím nepovažoval za opodstatněný. Střídáními a fauly kouskovaný závěr již více nenabídl.

Utkání tak skončilo remízou. V příštím kole nastoupí Nantes 15. ledna na hřišti Montpellieru, Lyon o den dřív vyzve doma Štrasburk.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele