19. kolo
15.01.2023 15:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Slavící Andrei Girotto (© AFP)

Nantes nadělilo oslabenému Montpellieru tři branky

Les Canaris by měli situaci patrně o poznání složitější, kdyby nebyl v závěru úvodního poločasu vyloučen Wahbi Khazri, kterého po změně stran následoval Elye Wahi. Oba kluby setrvají na třinácté, resp. patnácté příčce, avšak je třeba připomenout, že ten z jihu Francie má z posledních dvou klání nelichotivé skóre 1:9.

V 11. minutě dostal nezdravě velikou porci prostoru Valére Germain. S balonem doběhnul až na hranici velkého čtverce a svou střelu otřel o pravou tyč. Poté byl zápas přerušen, protože se kvůli neukázněným fanouškům na tribunách rozhořely bengálské ohně. Hráči tedy putovali zpět do útrob stadionu, ale nakonec se dohrálo.

Po opětovném příchodu na hrací plochu jako první zahrozil Téji Savanier. Alban Lafont byl pozorný. Tuniský reprezentant Wahbi Khazri, jenž na mundialu v Kataru zařídil jediným gólem zápasu svojí zemi cenné vítězství Tuniska nad Francií, ve 42. minutě kopnul při snaze hrát míč Nathana Zézého do hlavy a bez předchozího napomenutí byl vyloučen. Sedmnáctiletý obránce vydržel na trávníku do 60. minuty.

Ve dvanácté minutě nastavení z celkových osmnácti se kulatý předmět odrazil k Andreiovi Girottovi, na jehož pumelici ze třiceti metrů si sice Jonas Omlin sáhnul, leč přesto se zastavila až v síti - 1:0. Krátce po startu druhé půle centroval od rohového praporku Savanier a Valére Germain hlavou minul zařízení.

V 67. minutě uviděl Elye Wahi žlutou kartu, což se mu hrubě nelíbilo, a tak mu rozhodčí Thomas Leonard ukázal i červenou. I v početní nevýhodě mohli svěřenci Romaina Pitaua vyrovnat, kdyby Jordan Ferri neztroskotal na Lafontovi, který si v 79. minutě skvěle poradil i se zakončením Christophera Julliena.

Za 120 sekund chyboval při odkopu Mamadou Sakho. Meruny se tedy chopil Mostafa Mohamed a jeho parádní křižná střela skončila u levé tyčky - 0:2. Záhy po rozehrávce bylo dílo dokonáno, protože do prakticky stejného prostoru cílil z hranice malého vápna po přihrávce od Sébastiena Corchiy kolega Ludovic Blas - 0:3.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele