35. kolo
12.05.2023 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Seko Fofana (© AFP)

Lens porazilo Remeš i v početní nevýhodě

Loïs Openda sice tentokrát vyšel střelecky naprázdno (i proto, že na penalty není určený), nicméně Racing přesto vyhrál a nadále vyvíjí tlak na vedoucí PSG. Naopak Les Rouges et Blancs bude po pětatřiceti kolech patřit nejhůře jedenáctá pozice.

Výše zmíněný belgický forvard byl na samotný úvod hodně aktivní, leč na dvacátou branku v sezoně si bude muset minimálně týden počkat. V 6. minutě zahrozil Junya Ito, jehož pokus byl tečován mimo. Yehvann Diouf byl mezi třemi tyčemi v dalších minutách rovněž pozorný a v závěru otevírací dvacetiminutovky přes celé hřiště sledoval, kterak Kevin Danso podcenil souboj s Marshallem Munetsim a ve vlastním vápně jej coby poslední instance fauloval.

Rozhodnutí Jérémyho Pignarta udělit domácímu obránci červenou kartu potvrdil jeho kolega u videa. Folarin Balogun z nařízeného pokutového kopu skóroval, protože mířil dostatečně přesně k levé tyči. Brankáři Sambovi tedy nepomohlo, že skočil na správnou stranu - 0:1. O vyrovnání se po půl hodině hry snažil Adrien Thomasson, jehož hlavička však byla až příliš nedůrazná.

Při zakončení stejnou částí těla neuspěl ani Ito, a tak se na Stade Bollaert-Delelis v devětatřicáté minutě stalo, že Emmanuel Agbadou srazil Thomassona, tudíž byla k vidění druhá "pětka" v zápase, kterou díky střele do samotného středu brány proměnil Przemyslaw Frankowski, jenž se z puntíku prosadil potřetí v ročníku - 1:1.

Hned po změně stran se znovu připomněl Openda a Diouf musel zasahovat. Jens Cajuste se svým dalekonosným pokusem také nepochodil, a tak přišla řada na Seka Fofanu. Rodák z Paříže, jenž se ovšem na seniorské úrovni rozhodnul reprezentovat Pobřeží slonoviny, si po přihrávce od Deivera Machada seběhnul do středu hřiště, aby přízemní střelou k levé tyči nedal muži v rukavicích šanci - 2:1.

V minutě čtyřiašedesáté se mohl podruhé do listiny střelců zapsat Balogun, jenže tentokrát mu nebylo přáno. Jednadvacetiletý forvard, který možná po sezoně zamíří do Arsenalu, byl hodně vidět i v následující fázi utkání, zvláště pak v jeho 72. minutě, kdy asistent u videa odhalil, že svůj pád při souboji se Sambou nasimuloval. Na rohové kopy sice hosté vyhráli 14:0, ovšem co se branek týče, zůstali až do finálního hvizdu o jednu zpět.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele