11. kolo
05.11.2023 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Remeše (© AFP)

Slibnou domácí sérii Nantes přerušila japonská střela. Remeš nadále stoupá tabulkou

Hráči Remeše zvítězili v 11. kole Ligue 1 na hřišti Nantes 1:0. Utkání dlouho směřovalo k bezgólovému výsledku, v 75. minutě se však objevil na správném místě ve vápně Junja Ito a přízemní ranou duel rozhodl. Kanárci tak po čtyřech neprohraných domácích zápasech v řadě publikum příliš nepotěšili. Hosté využili remízového zaváhání Lille a poskočili na průběžnou čtvrtou příčku tabulky.

Kanárci v posledním ligovém kole odletěli z Lens se čtyřmi obdrženými góly, což byl po dvou výhrách tvrdší návrat do reality. Nantes ovšem stále předvádělo diametrálně odlišné výkony než v minulém ročníku a se 14 body se nacházelo v první polovině tabulky. Ještě o trochu lépe na tom bylo hostující Reims, které v předchozím klání porazilo Lorient a připsalo si pátou výhru v lize. Na žlutozelené měl navíc klub z Remeše dobré vzpomínky, jelikož jej vloni dvakrát porazil bez jediné inkasované branky.

Domácí celek zaskočil v úvodu prvního dějství svého soupeře vysokým presinkem. Z toho pramenila také úvodní šance, když se Emmanuel Agbadou špatně domluvil s gólmanem Yehvannem Dioufem a z jejich nedorozumění těžil Moses Simon, který však o pár čísel netrefil prázdnou klec. S úspěchem se nesetkal ani Pedro Chirivella, jenž napřáhl zpoza šestnáctky, rána mu však nesedla, a míč tak putoval pouze do rukavic Dioufa. Ještě před odchodem do šaten kroutil střelu na vzdálenější tyč Samuel Moutoussamy, radost mu však překazil pohotovým blokem hostující stoper Yunis Abdelhamid.

Po změně stran se obraz hry nezměnil a domácí byli nadále dominantní. Nejistě působil opět brankář Diouf, který krkolomně vyrážel dlouho padající centr pouze před sebe. Na druhé straně poprvé zahrozil také tým z Remeše. Na hranici pokutového území se šikovně uvolnil Ito, jenže jeho obstřel placírkou tečoval mimo tři tyče Eray Comert. V 75. minutě přeci jen zasadil hostující celek soupeři tvrdý direkt. Výbornou práci odvedl střídající Mohamed Daramy, který na brankové čáře vyzrál nad dvěma obránci a následně vyzval ke skórování Ita, jenž už se z bezprostřední vzdálenosti nemýlil.

Remeš tak navázala na poslední ligovou výhru a z Nantes si odvezlo plný bodový zisk. V příštím kole se 11. listopadu střetne doma s PSG, Kanárci změří o den později síly s Métami.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele