15. kolo
09.12.2023 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Randal Kolo Muani (© AFP)

Zázračné dítě z Lyonu se dočkalo gólu za PSG. Fanoušky Nantes rozesmutnil i jejich dřívější miláček

Hráči PSG se sice v 15. kole Ligue 1 nečekaně nadřeli, nakonec ale na svém hřišti porazili Nantes 2:1. Velkého favorita poslal do vedení krátce před odchodem do kabin Bradley Barcola, jenž se trefil vůbec poprvé od svého letního příchodu z Lyonu. Po změně stran sice po diskutabilním rohovém kopu Kanárci vyrovnali, poslední slovo však měl opět pařížský gigant. V závěru se totiž po několika minutách strávených na hřišti prosadil někdejší hráč hostujícího celku Randal Kolo Muani, a zařídil tak svému stávajícímu zaměstnavateli již osmou ligovou výhru v řadě.

Pařížané sice v předchozích zápasech herně dominovali, sami si však svou situaci mnohdy komplikovali. V Lize mistrů proti Newcastlu totiž zahazovali jednu šanci za druhou a o víkendu proti Le Havru se zase nechal brzy vyloučit Gianluigi Donnarumma. Tentokrát muselo PSG bez italského gólmana čelit Kanárkům, kteří o minulém víkendu právě svému aktuálnímu soupeři notně pomohli, protože porazili Nice. Klub z hlavního města Francie se tak na čele tabulky mohl pyšnit už čtyřbodovým náskokem.

Už v první minutě mohl Kylian Mbappé poslat Pařížany do vedení, když si navedl balon na hranici vápna a vypálil, jeho tečovanou ránu však Alban Lafont špičkou nohy vyrazil. V žádném dalším větším tlaku však domácí nepokračovali, a tak se v 15. minutě přihlásili o slovo "Kanárci".

Za vápnem se uvolnil Florent Mollet a vypálil tvrdě, proti jeho dělovce ale skvěle zasáhl v základní sestavě debutující Arnau Tenas. Poté už míč opět ovládali červenomodří, nicméně žádné nebezpečné zakončení z jejich strany dlouho nepřicházelo. Až ve 41. minutě si ze strany naběhl Barcola, jenž se z úhlu trefil přesně ke vzdálenější tyči.

Vedení Pařížanů dokázali "Kanárci" vymazat v 55. minutě, kdy si nejvýš ze všech naskočil na centrovaný balon po sporně nařízeném rohovém kopu Mostafa Mohamed a hlavičkou na bližší tyč vyrovnal. Poté hráči ve žlutých dresech vytvořili před Lafontem neprostupný blok, a domácí tak jen těžko hledali cestu k zakončení.

V 83. minutě se přece jen skulina objevila. Hlavičku Lucase Hernándeze sice gólman ještě zlikvidoval, nicméně s dorážkou Kolo Muaniho už neměl šanci nic udělat. Definitivní pojistku mohl vzápětí přidat Marco Asensio, avšak po šikovné přihrávce nepochopitelně přestřelil odkrytou bránu.

Nantes se přesto druhého skalpu papírově silnějšího soupeře v řadě nedočkalo a z Paříže si odvezlo porážku. Oba týmy sehrají svá další ligová utkání 17. prosince. PSG zamíří do Lille, Kanárci budou hostit Brest.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Fikus19

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele