1. kolo
13.08.2023 17:05 CET
5 : 1
(1:1)

Reportáž

Amine Gouiri (© AFP)

Rennes nováčka nešetřilo, bezednému ofenzivnímu talentu vzdorovaly Méty jen poločas

Méty se po roční anabázi v nižší soutěži vrátily do Ligue 1, v jejím prvním kole však prohrály na hřišti Rennes 1:5. Domácí výrazný favorit se dostal do vedení po 20 odehraných minutách, nováčkovi se ale podařilo bleskově srovnat. Červenočerní tak odrazili odpor hostů až po změně stran, kdy nejprve skóroval teprve 23letý tahoun Amine Gouiri a v 67. minutě zvyšoval mladý Belgičan Jérémy Doku, o jehož služby projevily zájem nejlepší týmy anglické Premier League. Dvěma pozdními zásahy pak ještě jistil vítězství Ibrahim Salah, pro kterého se jednalo o premiérové trefy v nejvyšší francouzské soutěži.

Hostující Méty prožily skvělý loňský ročník, ve kterém postoupily ze druhého místa mezi francouzskou smetánku. Zejména od nového kalendářního roku byli Les Grenats fantastičtí, jelikož neprohráli ani jedno z 23 utkání. V prvním zápase nejvyšší francouzské soutěže přijeli na půdu Rennes. Domácí celek byl jedním z největších překvapení uplynulé sezony, když se dokázal udržet na čtvrté příčce a zajistit si účast v Evropské lize. Hosty tak na úvod nečekal vůbec jednoduchý úkol.

Hned na začátku se mohli červenočerní dostat do vedení, avšak jindy přesný střelec Gouiri z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat brankáře Mét. Další situace už byla gólová a opět byl při jejím zrodu odchovanec Lyonu Gouiri, jehož centr se od obránce odrazil k Baptistemu Santamariovi, následné zakončení nakonec do brány procedil Kalimuendo. Vedení však netrvalo dlouho, hned z výkopu se po centru z pravé strany hlavou prosadil Youssef Maziz. Po krásné kombinaci u soupeřového vápna střílel Gouiri, mířil však přesně do míst, kde byl připraven brankář hostí.

Tým z Bretaně pokračoval ve stejné hře i ve druhém poločase. Po centru z pravé strany střílel kapitán Benjamin Bourigeaud. Jeho střela doslova lízla Gouiriho, kterému byl nakonec připsán gól, jenž posunul favorita zpět do vedení. Po nenápadném průniku do pokutového území střílel Doku, ovšem brankář Alexander Oukidja jeho projektil reflexivně zlikvidoval. Talentovaný mladík však nemusel smutnit dlouho, protože ránu Gouiriho brankář vyrazil právě k němu, a belgický reprezentant tak pohodlně navýšil náskok. Čtvrtý gól přidal z dorážky střídající Salah, jenž v nastaveném čase ještě pojistil vítězství dalším přesným zásahem.

Rennes tak v úvodním kole potvrdilo roli favorita a získalo povinné tři body. Další ligový duel odehraje 20. srpna proti Lens, Méty změří o dva dny dříve síly s Marseille.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele