Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 8. kolo
14.10.2019 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Francie znovu neporazila Turky, doma hrála 1:1

Francouzští mistři světa nedokázali ani ve druhém utkání porazit Turky, přesto je s velkou pravděpodobností postup na evropský šampionát nemine. Francie měla na Stade de France velkou územní a střeleckou převahu, ale ani vedení vydobyté čtvrthodinu před koncem neudržela a po brance Kaana Ayhana jenom remizovala.

Francie a Turecko dál vévodí skupině se stejným počtem bodů, jistotu postupu ale ještě nemají. Tu přitom mohl Francouzům zařídit Olivier Giroud, kdyby jen o pár minut později nevyrovnal Kaan Ayhan.

Trenér Didier Deschamps postrádal zraněného Huga Llorise, místo v brance tak zaujal zkušený brankář Marseille Mandanda. V útoku rovněž nechyběl útočník FC Barcelona Antoine Griezmann, avšak v záloze chyběli zranění Paul Pogba a Ngolo Kanté. Francie chtěla Turkům oplatit porážku 0:2 z červnového utkání v Konye.

Reprezentace galského kohouta se takřka okamžitě usadila na polovině svého soupeře, ale se střelbou poměrně dlouho váhala. Až v 17. minutě střílel Griezmann a po něm zahodil obrovskou příležitost Sissoko, proti jehož dorážce se rychle přemístil Mert Günok. Turecký brankář předvedl skvělý zákrok a za chvíli si poradil i s nedůraznou hlavičkou Griezmanna. Francouzský tlak se stupňoval a po další Sissokově ráně musel Günok na zem. Turecko se bránilo a během prvního poločasu si nevytvořilo žádnou větší příležitost. Ve 36. minutě pak zkoušel obstřelit tureckou branku aktivní Griezmann a jeho rána šla vedle.

Turci nemohli být s výkonem v prvním poločase spokojeni a na druhou půli přichystali první střídání. Hostující kouč potřeboval, aby jeho tým byl vepředu nebezpečnější a to měl změnit nově příchozí Hakan Calhanoglu. Přesto dosud největší šanci Turků obstaral nijak nebezpečným pokusem Çağlar Söyüncü, Mandanda balón bez problémů chytil.

Až po šedesáti minutách přišla opravdu velká gólovka Turků, už ve vápně se dostal ke střele Yilmaz, ale z dobré pozice branku trestuhodně přestřelil. Francie si mohla oddechnout a v 76. minutě zasadila Turecku nepříjemnou ránu. Na Griezmannův rohový kop si naskočil Olivier Giroud a zaplněné Stade de France se mohlo začít radovat. Nebylo to však na dlouho. O šest minut později rozehrál precizně standardku Hakan Çalhanoğlu a střídající Kaan Ayhan rovněž hlavou srovnal na 1:1.

S remízou se nehodlali spokojit především Francouzi a výhru týmu Didiera Deschampse mohl obstarat dvě minuty před koncem Ikoné, proti jehož jedovaté ráně dobře zasáhl Günok. Francie znovu nedokázala Turecko porazit, ale po remíze 1:1 mají oba celky dobře namířeno na evropský šampionát.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
Pharrell

2:0

Reagovat
Pharrell

Kdyby tam byl K.Benzema tak by skóroval a FRA by vyhrála.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele