21. kolo
10.01.2009 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Hull, bez zájmu o bodový zisk, podlehl hladce Toffes

Jako by snad ani nechtěli bodovat a dělali všechno proto, aby je soupeř převálcoval, tak působili dnes Brownovi Tygři. Everton se takové výzvy chopil zodpovědně a ještě během první půle sestřelil odevzdaného soupeře dvěma brankami.

První poločas se odehrával ve znamení velmi efektivní koncovky domácího mužstva. Úvodní dějství totiž sice nebylo zrovna bohaté na stoprocentní příležitosti, přesto přineslo dvě branky. První zajímavý okamžik se udál v 19. minutě a hned přinesl první gól. Baines na levé straně po kombinaci s Pienaarem odcentroval na přední tyč, kde se bravurně uvolnil Fellaini a Myhill byl proti jeho koncovce bezmocný.

O čtyři minuty později opět jihoafrický fotbalista ve službách Evertonu svou aktivitou zavařil defenzivě Hullu. Na pravé straně obral o míč Geovanniho a našel Osmana, jehož křižná střela sice proletěla skrz Myhilla, namířila si to však vedle branky. Toffees si spravili chuť krátce před poločasovým hvizdem. Arteta se postavil k exekuci přímého kopu a bez špetky slitování podebral balon, který zasvištěl do levého horního rohu Myhillovi branky.

Tento gól prakticky ukončil zápas. V druhé půli se totiž Everton nikam nehnal, ani na straně Tigers nebyla nějaká přehnaná motivace zrovna patrná. Z událostí druhého dějství totiž stojí za řeč snad jen akce domácích z 82. minuty. Tehdy se na hraně šestnáctky uvolnil Anichebe, a přestože byl očividně faulován Zayattem, penalta se nepískala. Nicméně Toffees hned vzápětí zahrozili znovu. Cahill přízemním centrem našel Osmana, jenž v jasné pozici trestuhodně přestřelil.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

vyhra Evertonu

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele