29. kolo
14.03.2009 16:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Everton třemi góly udolal nováčka ze Stoku

Po suverénní první půli sice dali Toffees soupeři trošku "přičichnout" a dokonce mu na pár minut předali taktovku utkání, samotný závěr duelu však opět patřil domácím, kteří nakonec zvítězili poměrně jasně 3:1.

Everton nemohl mít průběh úvodního dějství asi více pod kontrolou, než měl ve skutečnosti. Ačkoli Osman v sedmé minutě nedobře naložil s výstavním centrem Pienaara, dočkali se Toffees brzké branky a pak už nebylo moc co řešit. Gólová situace se datuje do 18. minuty, kdy si pro přihrávku Fellainiho naběhl Jo a při zemi levačkou s trochou štěstí překonal Sorensena. Pak uplynulo pouhých šest minut a Everton svého protivníka dorazil kompletně. Přitom stačilo jen, aby Lescott stál ve správný čas na správném místě. Proto se totiž dostal k dorážce hlavičky Cahilla, kterou úspěšně, avšak nešťastným směrem vyrazil Sorensen. Třebaže takovému nutkání asi musely odolávat, Karamelky soupeře nehodlaly ani za takového stavu odepsat a do poločasového hvizdu ještě jednou zahrozily. A znovu to byl Osman, kdo udělal všechno parádně až do koncovky. Tentokráte se po obdržení pasu od Jo zbavil svého strážce, aby záhy opět přestřelil.

Kdekoho asi překvapil fakt, že se dosud naprosto nevýrazní hosté zkraje druhé půle zmohli na kontaktní branku. Docílil jí Shawcross, a to výmluvně po rohovém kopu. Ze hry se dosud Stoke vůbec neprosazoval, což se změnilo právě až s touto přesnou trefou robustního stopera. Vzápětí totiž nejprve opět Shawcross nebyl daleko od gólu, když jen taktak nedosáhl na Higginbothamovo sklepnutí, posléze byl nepříjemný projektil Diaa někým ztečován na roh. V 72. minutě pak řekli Potters poslední slovo, než vydechl naposledy. Whelan z hranice šestnáctky vypálil jen těsně vedle.

Poté už hrál znovu jen a jen domácí celek. Na hosty patrně dolehla únava, a tak umožnili soupeři náskok ještě navýšit. Ovšem ještě před tím, než skóroval Fellaini, neproměnil dvě vyložené šance Pienaar. Nejprve zpoza velkého vápna po přistrčení Sahy přestřelil, záhy selhal ve zdánlivě jednoduché roli, kdy měl dorážet Osmanův pokus - akorát nechal vyniknout Sorensena. A možná by dánský brankář býval včas doskočil i pro Fellainiho projektil, nebýt nevypočitatelné trajektorie balonu. Takhle jen bezmocně přihlížel dokonání další zkázy svého mužstva.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neni co resit vyhraje Everton 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Toffies 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1,stoke do 2.ligy

Reagovat
scholes18

jasna jednicka...a dal by som aj over 2,5

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze to bude vyhra domacich

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele