36. kolo
11.05.2009 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Newcastle United - Middlesbrough FC 3:1

Newcastle po dobrém výkonu otočil výsledek proti svému konkurentovi a Shearorovo debutové vítězství otevřelo jeho týmu dveře k udržení. Middlesbrough naopak rychlé vedení neudrželo a čekají ho ještě velké problémy.

Úvod zápasu přinesl přesně to, co sliboval. Oba týmy se hrnuly do útoku, a i když první minuta patřila domácím, až příliš brzy zchladil příznivce Newcastlu Tuncay. Ten se krásně dostal před Harpera, který jeho střelu vyrazil pouze do vracejícího se Beyeho, který už nemohl zabránit svému pohybu a míč si srazil do vlastní branky.

Gólem mohli rychle kontrovat svěřenci Alana Shearera srovnat, když z hloubi vápna napálil tyč a po vzniklém chaosu ještě střílel Taylor. Ten ale ze dvou metrů přestřelil branku. Přesto nemusel být nikterak dlouho zklamaný. Ještě v první desetiminutovce si totiž naběhl na rohový kop k bližší tyči a hlavičkou přes celou bránu nedal Jonesovi mnoho šancí.

St. James Park nezůstával v klidu, ale čtvrthodinka po vyrovnání žádné šance nepřinášela. Boro si mnoho času na půlce soupeře neužilo, Newcastle trpěl ve finální části útoku. Před půlhodinkou hry se ale přeci jen oba týmy ještě ke gólové příležitosti dostaly. Nejprve Owenovu parádní hlavičku vytěsnil nad břevno Jones, na druhé straně se k dorážce své vlastní povedené střely dostal Emnes, ale branku pohotovým pokusem o několik centimetrů minul.

Zajímavá podívaná už před poločasem žádné góly nenabídla. Kolmé přihrávky Middlesbrough často končily na koncentrované obraně domácích, kterým největší trable dělal Emnes. Straky se snažily hrát konstruktivně, ale po úderném začátku, se přes defenzívu soupeře dostávaly jen velmi ztuha.

Ze šaten vyšli ofenzivněji laděni domácí, ale když už se ke střele dostali, branku minuli. První opravdu nebezpečnou střelu tak po jedenácti minutách vyslali hosté, kdy se míč odrazil na vápno k O‘Neillovi, který tvrdou ranou provětral rukavice skvělého Harpera. I přes vysoké tempo se nic významného do sedmdesáté minuty nestalo.

V té přišel velmi důležitý moment. Ze hřiště odešel Owen, jehož nahradil Martins. Ten nepobyl na hřišti ani minutu, když se k němu dostala Vidukova hlavička a v pádu po zasekávačce trefil míč dokonale k tyči. K jeho štěstí si rozhodčí nepovšimnul přiťuknutí od Nolana, který byl v těsném ofsajdu.

O brzké vyrovnání se mohl postarat Emnes, ale na malém vápně mu chyběl krok k tomu, aby zasáhl centr. A tak se čtyři minuty před koncem odvděčil svému manažeru druhý střídající hráč. Na rozdíl od Martinse, se Lovenkrands rozehříval dvacet minut, ale po krásném centru do hloubi vápna od Nolana se opřel do balonu a Jones byl bez šancí.

Opravdu nevídaný kousek od manažera mohl dokonat třetí náhradník, Andrew Caroll, ale po přihrávce od Martinse se tváří v tvář brankáři neprosadil, když napálil míč přímo do Jonese. Poslední minuty tak po celém stadionu zněly oslavné ódy - Newcastle dva zápasy před koncem nesestupuje! Middlesbrough se musí přepravit na trnitou cestu.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (10)

Přidat komentář
Devil

Posledni sance Newcastle.Boro a Fulham musi doma porazit.Jinak a pak

tip.-2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Newcastle to prosere 0:3 a končí

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 konečně výhra Newcastlu!!!

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Vím, že se to říkalo už proti Portsmouthu ale straky už MUSÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ !!! Jiná možnost NENÍÍÍÍ !!! zaberte dneska už dpc!!!! Budu na vás čumět a tlačit tam každou střelu , věřím vám ! marku,obafemi a michaele please každej jeden

Reagovat
Lahvac-CZ

Myslím, že to bude podívaná bez gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

juhhhhuuuuuuuuuu konečně

Reagovat
smazaný uživatel

super alane jěšte musíte bodovat ve dvou zbývajících zápasech a vydina premier league pro příští rok je doma

Reagovat
Devil

Prvni krok splnen.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele