15. kolo
05.12.2009 13:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Portsmouth FC - Burnley FC 2:0

Portsmouth se konečně dokázal vzchopit a po dlouhé době opět vybojoval vítězství. Třetí výhru si připsal proti venku tragicky hrajícímu Burnley, jehož porazil 2:0.

Utkání se od začátku vyznačovalo velkou bojovností a řadou soubojů. A v 10. minutě přineslo také první solidní gólovou příležitostí. Z dobrých 25 metrů vypálil Boateng a jeho zprvu nenápadná střela nadělal nakonec Jensenovi nemalé problémy. Míč totiž nedokázal lapit, ten se odrazil před něj, kde naštěstí pro hosty nebyl připravený nikdo na dorážku. Posléze ale vystrčilo růžky také Burnley, které několikrát nebezpečně zaútočilo. Jako první ze strany hostů zahrozil kanonýr Steven Fletcher. Skotský reprezentant měl sice na kopačkách gól, jenže míč trefil jen lehce, a proto Begovič neměl příliš problémů.

I v nadcházejících minutách byli aktivnější Clarets, přesto největší příležitost na vstřelení branky přišla v 32. minutě, kdy rozhodčí Dowd odpískal pokutový kop pro Portsmouth. Hreidarsson se skácel v šestnáctce k zemi, k čemuž podle hlavního arbitra pomohl Elliott. Jak se nakonec ukázalo, toto rozhodnutí Dowda nebylo příliš šťastné. Pověst penaltového mága ale potvrdil opět Brian Jensen a pokus Dindaneho chytil, stejně tak i jeho následnou dorážku. Ještě do poločasového hvizdu se mohl mezi střelce zapsat André Bikey, po rohovém kopu ale hlavou mířil nad.

Kevin-Prince Boateng se rozhodně nebojí vystřelit z dálky, což jasně demonstroval i v 49. minutě. Při zakončení mu ovšem scházela přesnost. To na druhé straně z obdobné pozice pálil McDonald a Begovič se musel pořádně natahovat, aby míč vyrazil alespoň na roh. Vzápětí zkusil štěstí z velkého úhlu Steven Fletcher a očividně domácí borce překvapil. Jeho pozemní rána ale proletěla jen těsně vedle vzdálenější tyče. Skotský reprezentant dělal skutečně vše pro to, aby se zapsal do střeleckých listin a v 62. minutě předvedl parádní technickou ránu. Begovič však předvedl další parádní zákrok a míč do své sítě nepustil.

Tato nevyužitá šance jej musela mrzet o to více, že zanedlouho šel Portsmouth do vedení. Přihrávku Boatenga perfektně sklepl na Hreidarssona náhradník Kanu a islandský obránce z úhlu přesně zakončil. Vedení mohl vzápětí pojistit aktivní Boateng, jenže míč poslal jen do boční sítě. O zisku tří bodů z velké části rozhodl v 83. minutě Aruna Dindane, který v poklidu zvýšil hlavou na rozdíl dvou branek.

Autor: Tomáš Honajzer / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

Portsmouth musí vyhrát, navíc má nového kouče . Tip: 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Portsmouth se nasere jako nikdy predtim a vyhraje 5:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele