14. kolo
28.11.2009 16:00 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Portsmouth FC - Manchester United 1:4

Velmi pohledné utkání plné brankových příležitostí na obou stranách dopadlo lépe pro favorizovaný Manchester United. Domácí Portsmouth rozhodně nebyl horším celkem, doplatil však na horších devět minut ve druhém poločase, ve kterých Rudí ďáblové rozhodli. V utkání došlo k několika penaltovým situacím, nakonec se kopaly tři pokutové kopy a všechny skončily v síti. Wayne Rooney ozdobil skvělý zápas hattrickem a Ryan Giggs stým gólem v Premiere League ozdobil své zítřejší narozeniny.

Hned od úvodního hvizdu se hrál fantastický fotbal, plný gólových příležitostí, a také sporných penalt. První rána Scholese ještě příliš vzruchu nepřinesla, až Dindaneho tutovka, kterou Kuszczak zblízka zlikvidoval, byla stoprocentní. Portsmouth pak roztočil svůj kolotoč a vůbec nebylo znát, že hraje poslední celek s druhým. Po přihrávce Hreidarssona se mohl k míči dostat opět Dindane, ale tentokrát byl uhlídán. Polský brankář Kuszczak pak předvedl famózní zákrok, poté co vypálil ze střední vzdálenosti svojí pověstnou levačkou Jamie O’Hara. Ofenzivní představení pokračovalo i nadále, Dindane hlavou z dobré pozice netrefil branku, na druhé straně Patrice Evra poté, co se mu otevřel prostor k zakončení, minul. Ve 25. minutě přišla první branka v utkání. Domácí obránce Brown šel do souboje s Rooneym velmi nešikovně a rozhodčí odpískal první přísný pokutový kop. Samotný postižený, tedy Wayne Rooney, pokutový kop bezpečně proměnil a Manchester United vedl 1:0.

Portsmouth inkasovaná branka nepoložila, po dalším závaru měl Manchester štěstí, že hráči domácích nebyli schopni dopravit míč do sítě. Ve 32. minutě odpískal hlavní rozhodčí druhou penaltu, stoper Vidič si během bránění přidržel soupeře za dres, toho si sudí dobře všiml a i Portsmouth měl možnost kopat pokutový kop. Směr Boatengovy střely sice Kuszczak odhadl, ale přece jenom jí nechytl - 1:1. O chvíli později by se asi nikdo nedivil další odpískané penaltě, jasná ruka v pokutovém území Portsmouthu však byla prominuta. Před koncem prvního poločasu měl blízko k brance Paul Scholes, jeho přízemní střele však scházely decimetry.

Manchester se po změně stran zlepšil a během chvíle strhnul utkání ve svůj prospěch. Hned po třech minutách vybídl skvělou přihrávkou Ryan Giggs útočníka Rooneyho a ten nepohrdl - 2:1 pro Manchester. Za chvíli už to bylo o dvě branky pro Rudé ďábly, jelikož rozhodčí odpískal Piquionneho obejmutí na Giggse a Wayne Rooney další proměněnou penaltou zkompletoval Hattrick. Dvě rychlé branky v průběhu druhého poločasu Manchester nastartovaly, Antonio Valencia měl další tutovku, šajtlí ale minul. V 64. minutě spálil další dobrou šanci Giggs, kterého vychytal brankář Begovič.

Ve druhé půli skvěle hrající Giggs se po dalším kontaktu v pokutovém území ocitl na zemi, ale rozhodčí penaltu neodpískal. Na druhé straně mohl ještě zdramatizovat utkání Aruna Dindane, někdejší hráč Anderlechtu příliš dlouho váhal se střelou a obrana hostí včas zasáhla. Podruhé v zápase se prezentoval fantastickým zákrokem brankář Kuszczak, jenž vyrazil dobrou střelu Boatenga. Krásnou gólovou tečku za utkáním udělal Ryan Giggs, jenž parádním přímým kopem vstřelil jubilejní stý gól v Premiere League. V nastaveném čase ukázal potřetí v zápase excelentní zákrok Kuszczak, jenž vytěsnil na břevno akrobatický pokus Johna Utaky. Manchester zvítězil ve Fratton Parku 4:1.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-3 man united musi vyhrat

Reagovat
Mircu5

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapení kola ... 1:1

Reagovat
diastan

2 - 2

Reagovat
diastan

docela trapny kurz na dvojku :P

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Grant ozivu hru Pompeys uhraji minimalne bod , Dindane Grant 1-1 nebo 2-1

Reagovat
Boban

uz se tesim na Fergusona co zase rekne na tudle pencli

Reagovat
Devil

Giggs 100!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Kuszczak,Giggs a Rooney dneska nejvic zářily jsou to borci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele