13. kolo
22.11.2009 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Stoke přemohl Pompey a upevnil si místo mezi nejlepší desítkou

Portsmouth se od ligového dna ani dnes neodlepil. Na Britannia Stadium byl sice dlouho dobu mírně lepší stranou, ovšem po jedné protivníkově povedené akci kapituloval a jednogólovou ztrátu už se mu dotáhnout nepodařilo.

Kdybych nedbal pravidel spisovné češtiny, označil bych první minuty tohoto zápasu za ukázkovou "holomajznu". To však nic nemění na tom, že opravdu velmi brzy mohl být jeden z týmů ve výhodě. Rory Delap se totiž v dětství nejspíše vyžíval ve sledování filmové série Kickboxer, neboť po jeho vzoru v osmé minutě příkladným kopem upravil úsměv Dindanemu a Kevin Price Boateng tak měl možnost zahrávat penaltu. Tu nicméně neskutečně odflákl a neprudkou ranou po zemi jen vybídl Sorensena ke snadnému zákroku. I přesto byl v příštích okamžicích pánem hřiště Portsmouth, který měl dokonce v jednu chvíli míč na svých kopačkách 60% celkového času. Nebylo mu to však nic moc platné. K ohrožení prostoru mezi třemi tyčemi se nedostával ani on, ani soupeř. Hostující golman Ashdown si vlastně na balon prvně sáhl až ve 36. minutě, kdy ze standardky přímo do něj zacílil Beattie. Pompey zase jakž takž zahrozili už jen prostřednictvím Mullinsovy nepřesné rány. To byl celý první, dosti nezáživný poločas.

Druhé dějství začalo relativně slibně, podobně jako to úvodní. O’Hara se v uctivé vzdálenosti od branky nadechl k parádní pumelici, kterou Sorensen zvládl vyrazit jen na roh. A právě z něj pak na opačném konci hřiště zahrozil Huth, když v 54. minutě hlavičkoval jen těsně vedle. Jakmile uběhlo dalších deset minut, dostal se konečně do své první šance i Dindane, jenže spoluhráčův vtipný lob v těžké pozici netrefil ideálně. Na Britannia Stadium se vůbec něco pořádného dělo v pravidelných intervalech. V 73. minutě totiž nudnější pasáž protrhla nápaditá kombinace domácích, jíž perfektně umístěnou ranou z hranice šestnáctky zakončil Fuller.

Až závěr tohle nepsané pravidlo tak trochu naboural. Až v 87. minutě se na odvážný výlet vpřed vydal Wilkinson, ve vápně se obtočil kolem Wilsona a zacílil pouze těsně nad. Dotahující Portsmouth ke konci Sorensena vyděsil vlastně jen jednou a to opravdu minimálně, když Kaboulův přímý kop atakoval vlastně jen prostředek soupeřovy klece.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
diastan

tak to asi ne portsmouth muze klidne vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
diastan

1- 2

Reagovat
smazaný uživatel

portsmouth nehraje vubec spatny fotbal a je to jen otazka casu kdy jim to tam zacne padat, ve stoke to konecne prijde a ports ziskaji dulezite 3body-0-1 Dindane

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele