16. kolo
12.12.2009 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Portsmouth v poslední minutě vyrovnal na půdě Sunderlandu

Portsmouth ani tentokrát neprohrál. V nastaveném čase totiž Younes Kaboul vyrovnal zápas se Sunderlandem, a jeho tým se tak ke konci podzimní sezony začíná zvedat.

Sunderland měl opravdu velice blízko k vítězství. Nakonec ale remizoval, a nevyhrál tak již tři utkání v řadě. To Portsmouth se na chvostu Premier League snad konečně začíná probírat z letní hibernace. Po výhře nad Boltonem přišel další bodový příděl, i když tentokrát pouze za remízu. Pompeys na poslední nesestupující tým nyní ztrácí již "pouze" pět bodů.

Sunderland byl v dnešním utkání jasně lepším týmem, o tom není příliš pochyb. Svou převahu domácí využili ve 23. minutě, kdy se prosadil nejlepší střelec týmu Darren Bent. Black Cats ale i přes místy až drtivý tlak nedokázali přidat druhou branku, za což zaplatili v nastavení druhého poločasu. To se totiž prosadil Kaboul, ten byl ale vzápětí vyloučen za druhou žlutou kartu - při oslavách první letošní branky si totiž ze sebe stáhl dres.

Sunderland začal ve velikém tempu. Již ve čtvrté minutě se ve vyložené příležitosti objevil Fraizer Campbell, jenž těžil z dobré přihrávky Nosworthyho. Střela mladého Angličana ale po bloku jednoho z obránců skončil pouze těsně nad břevnem branky hostů.

V jedenácté minutě se snad v ještě lepší pozici ukázal Darren Bent. Ten mohl po centru Andyho Reida hlavičkovat zcela nehlídaný, neuvěřitelně ale z této pozice minul. O sedm minut později zkoušel své štěstí i Kenwyne Jones. Jeho dalekonosná střela donutila Jamese prakticky k prvnímu závažnějšímu zákroku v utkání.

Portsmouth byl zakřiklý a do žádných pohledných akcí, případně nějakých příležitostí se nedostával. Nebylo tak veliké překvapení, když se domácí ve 23. minutě ujali zaslouženého vedení. Jordan Henderson zprava našel dobře postaveného Reida, ten se ale v pokutovém území nezachoval sobecky a přihrávkou ještě našel lépe postaveného Benta. Ten již do prázdné branky nemohl minout - 1:0. Pro Benta to byl jubilejní desátý gól v této sezoně.

Ve 28. minutě to již téměř bylo o dvě branky. Nosworthy dobře zapracoval na levé straně hřiště a přihrál Hendersonovi. Jeho tvrdá střela se ale nakonec vznesla nad branku.

Po změně stran se váhy vyrovnali, hosté byli možná dokonce lepším soupeřem. Stále se ale nedostávali do žádných dobrých šancí ani střeleckých pozicí. V 58. minutě se po skvělé individuální akci dostal do zakončení aktivní Nosworthy, ale jeho rána se vznesla pouze nad břevno. O dvě minuty později se vyznamenal brankář hostů Jones.

Deset minut před koncem se domácí dostali nejblíže druhé branky utkání. Reid z přímého kopu již překonal brankáře Jamese, jeho rána se ale zastavila na břevně Jamesovy branky. První šance Pompeys přišla až v poslední minutě. Kaboul ale svou střelu opřel pouze do náruče připraveného brankáře Fulopa.

Nakonec ale Portsmouth branku opravdu vstřelil. Jamie O'Hara zahrál rohový kop, našel Kaboula. Ten vybojoval míč a ve skrumáži hráčů poslal míč do sítě. Sunderland tak své vedení neudržel a může nyní pouze zpytovat svědomí.

Autor: Anna-Marie Kroupová / clubcall.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Portsmouth FC neprohraje na pude Sunderlandu.

Tip 2:3

Reagovat
Lahvac-CZ

Chtěl bych, aby Portsmouth vyhrál, ale bude to hodně těžké. Tip: 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý tip

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele