2. kolo
21.08.2010 16:00 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Blackpool se vrací na zem, Arsenal ho doslova zničil šesti góly

Arsenal srazil vyskakujícímu si nováčkovi hřebínek. Po šoku v úvodním kole, který Blackpool připravil Wiganu a celé Anglii, teď naopak dostal "nařezáno" on sám. Celou šestigólovou demolici Tangerines z režisérského křesla řídil Rosický, zatímco vrchním katem byl pro změnu "hattrick hero" Theo Walcott.

Arsenal se dlouho rozehříval. Stále ještě působil nerozehraně a jeho ofenzivní činnost často srážely nepřesnosti. Poté, co ale publikum trošku poděsil Vaughan svou střelou zpoza vápna, správně se naštvalo trio Chamakh-Aršavin-Rosický, de facto na jeden dotyk "vyťukali" neorganizovanou obranu soupeře a Walcottovi pak už stačilo jen zachovat chladnou hlavu a s přehledem otevřít skóre. Na druhou stranu Tangerines taky nebyly zcela bezzubé. Hned v 15. minutě si Almunia neokřikl Clichyho, ten zaváhal a dravý Taylor-Fletcher na zadní tyči hlavou jen těsně minul. Všeobecně ale pochopitelně platilo, že Gunners nejraději dávali najevo, že to oni jsou tu pánem. Brzy tedy aktivní Walcott rozdal dvě "gólové" přihrávky. Nejprve jeho přetažený centr trefil Aršavin do protipohybu Gilkse, jenž se překonal, posléze domácí křídelník chytře vysunul Chamakha, jehož procítěná rána divže nelízala pravou tyč Gilksovy svatyně.

Bohužel pro Tangerines, situace se postupem času nezlepšovala, nýbrž se dramaticky horšila. Další domácí ťukes stál u zrodu nepovedené koncovky Walcotta v jasné pozici. Podobnou situaci pak chybně řešil tentýž hráč a další míč za obranu pro změnu vyústil v penaltu a červenou kartu pro Evatta. Chytře to udělal Chamakh, jenž se před soupeřova stopera šikovně natlačil, a tomu nezbylo nic jiného, než ho skosit k zemi (k prvnímu kontaktu však došlo před pokutovým územím!). Nicméně možnost zahrát pokutový kop si pro sebe uzurpoval Aršavin a balon napálil k levé tyči doslova předpisově. Tak se stalo krátce po konci první třetiny utkání - Blackpool čekalo ještě 60 minut očekávaného hororu.

Brankářská dvojka Blackpoolu se zapotila hned ve 36. minutě, kdy Walcott předvedl další slalom a vybídl ke skórování Chamakha. Ten se ale ocitl již tak blízko Gilkse, že ho obstřelit nedokázal. Jízda na kolotoči každopádně zvesela pokračovala. Walcott si nic nedělal ani se situací, kdy byl zády k brance a vzorně zacílil do Gilksova protipohybu. Golman Blackpoolu, než odešel na zasloužený odpočinek do šatny, pak ještě bravurně zlikvidoval Chamakhův pokus směřovaný na přední tyč.

Ani ta pauzu však Tangerines nijak zvlášť neprospěla. Hned ve 49. minutě rozdal další parádní pas Rosický a Sagna pak pod sebou ideálně našel skórujícího Diabyho. Další skoro až učebnicová akce Arsenalu. Nejlepší hráč utkání původem z české fotbalové školy pak poslednímu střelci připravil ještě jednu menší možnost, se kterou Diaby nenaložil tak dobře jako minule se Sagnovou nabídkou. Proto se raději převlékl do role asistenta a okamžitě pobídl Walcotta k završení hattricku. Ten nepohrdl a ze středu hřiště zacílil přesně i slabší levačkou. Jednomu z hrdinů zápasu naopak mohl přesnou mušku jen závidět Marouane Chamakh, který vzápětí selhal ve stoprocentní šanci. Aršavinův delikátní pas i ze dvou metrů nedokázal sklopit do sítě.

Úplný závěr, posledních dvacet minut, už se neslo v ryze exhibičním stylu. Hráči Arsenalu už hráli bez starostí, hodně nalehko. Přesto ještě jeden zářez přidali - po rohu střídajícího Van Persieho se konečně prosadil vrchní palič Chamakh. Poté už jen zajímavě pálil Sagna s Fabregasem, o ohrožení Gilkse se dokonce pokoušel i Clichy. To opravdu o lecčems vypovídá. A v nastavení se až do vápna prošel Wilshere, tam mu ovšem vůbec nesedla rána pravačkou a nakonec to vypadalo, jak kdyby Gilksovi spíš přihrával.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 Harewood né jenom legrace : 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0... Chamakh, Nasri...

Reagovat
smazaný uživatel

neumis cist. Nasri je zranenej

Reagovat
smazaný uživatel

se koukni kdy bylo přidaný preview a kdy muj komentář

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
Devil

2:0

Reagovat
Tomtaf

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

buďme zkromní...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tvl skromní

Reagovat
Losinho

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pozvem kašpárky na tanec 5:1 a je to vzhůru za titulem

Reagovat
Devil

Tomu sam neveris...

Reagovat
cresposuper

3-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 3x chamakh , rosický

Reagovat
miezto

3:0 Vermaelen, Rosický, Arshavin :)

Reagovat
smazaný uživatel

stream?

Reagovat
Devil

Rosa

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ve skupinu v lige mistru barca arsenal zilina + nekdo

Reagovat
smazaný uživatel

To nepůjde Barca i Arsenal jsou ve stejném koši(1.koš)

Reagovat
smazaný uživatel

Není náhodou "hattrick hero" hráč, který svým hattrickem rozhodne sám o sobě utkání (jeho tři góly jsou jediné a vítězné) ?

Reagovat
smazaný uživatel

good arsenal good Walcott

Reagovat
josepe

koukal jsem, že Rosa včera docela válel, hezky rozjížděl ty akce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele