23. kolo
16.01.2011 13:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Brums se s Aston Villou opět rozešli smírně

Na podzim birminghamské derby dost dobře nudilo. Letos se "zvrhlo" v nesmírně atraktivní podívanou plnou vzrušujících okamžiků. Také tentokrát ovšem duel vyústil v remízu, která oběma sestupem ohroženým rivalům příliš nepomohla. Snad akorát Villa obligátně vybředla z pásma nejvyššího stupně ohrožení.

Gérard Houllier od tohoto speciálního zápasu před výkopem očekával jenom výhru. Také oproti podzimnímu měření sil vsadil již na dva útočníky. Villa i proto odstartovala slušně a hned v první minutě mohla využít dalšího zaváhání Fostera, který odkopl přímo ke kopačkám Agbonlahora, jenž záhy přestřelil. A specialista na Midlands derby byl zapleten i do další šance Villy, kdy jeho pokus přizvedl nad břevno Heskey. Tempo utkání se mezitím stupňovalo (to dělalo prakticky celou dobu i poté), přičemž nebezpečnější byli ale stále domácí, především hrozili po pravé straně skrz mladíka Walkera. Ten později znovu centroval, tentokrát Heskey zpříma hlavičkoval a orazítkoval břevno. Zároveň mu však byl dokázán faul na Johnsona.

Břevno potom nicméně i regulérně pohladil Ciaran Clark, i když bude jen těžko někoho přesvědčovat, že skutečně hodlal brankáře lobovat a ne hledat spoluhráče ve vápně. To Brums měli jednoznačnější příležitosti ke skórování, ovšem Gardner na nadějný míč nedosáhl a Hlebově projektilu se pro změnu postavil do cesty Collins. Birmingham se ovšem tak jako tak dočkal gólu jako první. Těsně po přestávce předvedli Brums snad i secvičenou standardku, na jejímž konci stál po přihrávce Murphyho nekompromisní Johnson.

Právě on přitom hned vzápětí mohl svůj tým o vedení opět připravit, Clarkův míč si totiž málem srazil do vlastní sítě. Birmingham nyní tedy ještě vyvázl se štěstím, vyrovnávacího gólu se nicméně stejně nevyvaroval. Patnáct minut před koncem sklepl Albrightonův centr pro Collinse Agbonlahor a zrzavý zadák z half-voleje skóroval. Od té doby byli Villans na koni. Foster se okamžitě musel vytáhnout proti Downingově střele, Dunneovu hlavičku pro změnu z čáry uklízel jeden ze soupeřů. Vrchol pak měl přijít s Delfounesovou dalekonosnou pumelicí, kterou ovšem Foster s vypjetím všech sil vytěsnil na břevno.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 0

Reagovat
Mircu5

2:2

Reagovat
Devil

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Veselac

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

bez A. Younga by mala byt astonka neskodna

Reagovat
smazaný uživatel

tady to vidim na jasnou jednicku birminghamu. aston villa venku zatim nic nepredvedla a birmingham doma zvlada v klidku soupere z horni casti tabulky.. takze 1! nic jinyho!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele