6. kolo
25.09.2010 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Blackpool přišel o bod v poslední vteřině

Blackpool téměř celý zápas před vlastním publikem prohrával. Pak se však pět minut před koncem podařilo Phillipsovi vyrovnat a fanoušci na Bloomfield Road jásali. V nastaveném čase jim ale úsměvy zmrazil Bret Emerton, když svým prvním gólem po dvou letech vystřelil Blackburnu všechny tři body.

Přitom už od prvních minut mohli vést Tangerines. Hlavička Iana Evatta totiž směřovala do branky, ale na poslední chvílí jí hlavičkou na břevno vytěsnil Michel Salgado. Míč už pak byl odvrácen. Na druhé straně zase zastavil před nabíhajícím Taylorem-Fletcherem nebezpečný centr Ormeroda Gael Givet. Ve 20. minutě už však Rovers udeřili.

El Hadji Diouf si na levé straně zpracoval míč, poslal ho do vápna. Centr tečoval Kalinič, až se míč dostal na zadní tyč k Adamovi, který ho chtěl hlavičkou sklepnout na Gilkse, jenže domácí gólman s tím nepočítal a míč pustil za svá záda. Nešťastný vlastní gól poslal hosty do vedení. Rovers mohli přidat díky hlavičce Samby i druhou branku, ale tentokrát byl Gilks proti a skvěle zasáhl.

V první půl byl Blackpool směrem dopředu hodně slabý, a tak si určitě hráči vyslechli v kabině několik nepěkných slov od manažera Iana Hollowaye. A bylo to znát. Po změně stran se Blackpool mnohem více pouštěl do útočení. Jenže toho využíval Blackburn a hrozil z protiútoků. Jeden takový vedl Diouf a jen díky Gilksově zákroku proti Jonesovi to bylo stále jen 0:1. Hra pomalu nabírala na obrátkách a Adam měl příležitost napravit vlastní gól. Jenže hlavičkou branku minul.

Čas utíkal a Blackpoolu už mnoho času na vyrovnání nezbývalo. Jenže v tu chvíli vyslal Holloway na hřiště mladou hvězdu Matta Phillipse, který se okamžitě odměnil. Po pár sekundách na hřišti vběhl do vápna, přešlápl několikrát míč a přesnou přízemní ranou k zadní tyči vyrovnal. Jenomže jásot domácímu publiku dlouho nevydržel. Poslední slovo totiž měl Brett Emerton. Ten v posledních sekundách zápasu vstřelil svůj první gól v Premier League od října 2009 a rozhodl o výhře Rovers.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

plichta

Reagovat
Devil

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele